01 / 05 / 2024

Enflasyon Raporu toplantı

Enflasyon Raporu toplantı

TCMB tarafından yapılan açıklamada, "Enflasyon Raporu 2016-I"in 26 Ocak Salı yayımlanacağı belirtilerek, raporun tanıtımı amacıyla söz konusu tarihte Ankara'da bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda yeni yılın ilk enflasyon raporu sunumunu değiştirmedi ve yüzde 36 seviyesinde sabit tuttu. 

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

​​​​​​​Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında yatırımcılar ile görüşeceklerini açıkça ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra ilk hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı belirtildi.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2023'ün ilk enflasyon raporu geldi! Enflasyon tahmini yüzde 22.3 oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2023'ün ilk enflasyon raporunu açıkladı.

Merkez Bankası perşembe günü 4. Enflasyon Raporu'nu açıklayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavtuor, 2022-IV Enflasyon Raporu'nu açıklamak üzere 27 Ekim 2022 Perşembe günü bir toplantı gerçekleştirecek.

Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

Enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldi, Fed'in toplantı tutanakları açıklandı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı da faiz artımında kararlılık mesajı verdi. İşte piyasaları etkileyecek üç önemli gelişme

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası’nın enflasyon raporu toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, "Enflasyon Raporu 2022-III"ün tanıtımı amacıyla düzenleyeceği bilgilendirme toplantısının tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Beştepe'de kritik enflasyon ve yüksek fiyat toplantısı! Açık mesaj verildi

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun son toplantısında, yurt içinde stratejik tarım ürünleri başta olmak üzere arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanmasına ilişkin alınacak tedbirler ve gıda enflasyonuna yönelik atılması gereken adımlar ele alındı.

Enflasyon Raporu toplantı Haberi

Enflasyon Raporu toplantı


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Enflasyon Raporu 2016-I bilgilendirme toplantısı Ankara'da gerçekleştirilecek.


TCMB tarafından yapılan açıklamada, "Enflasyon Raporu 2016-I"in 26 Ocak Salı yayımlanacağı belirtilerek, raporun tanıtımı amacıyla söz konusu tarihte Ankara'da bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.


Duyuruda, toplantının saat 10.30'da bankanın konferans salonunda gerçekleştirileceği, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın da toplantıda bir sunum yapacağı...