21 / 05 / 2024

Engelli erişilebilirliği olmayan binalar ruhsat

Engelli erişilebilirliği olmayan binalar ruhsat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapı denetimiyle ilgili yapılan düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale gelecek.

Yaşlı ve engelli aylıkları için son dakika müjdesi! Hesaplara 4,8 milyar TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında bu yılın mayıs ayına ilişkin 4,8 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını müjdeledi. 

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Ulaş Aydın'dan barınma krizi açıklaması: Kamu eliyle dar gelirlilerin erişebileceği sosyal konutlar yapılmalı!

İzmir Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, barınma krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışları rakam rakam açıklayan Aydın, barınma sorununun çözümü için önerilerini de sıraladı...

Buğra Gökce'den seçim vaadi: İzmir'de halkın ev sahibi olması kolaylaştırılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa edip İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Buğra Gökce, adaylık başvurusunu teslim etti ve yapacakları çalışmaları tek tek açıkladı. Gökce, konut erişilebilirliğine de değindi.

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

ÖTV'siz araç almak isteyenler dikkat! Limit değişti! İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti!

Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz muafiyetli sıfır otomobil alımlarında limit değişti.  İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti.

Engelli maaşı alanlar hemen bu rakama bakın! Yeni zamlı engelli aylığı açıklandı! Tam bu kadar verilecek!

Memur maaşlarında yaşanan artışla, engelli vatandaşlar için sağlanan engelli maaşında da yükseliş yaşandı. Peki Engelli aylığı Temmuz 2023 zammıyla ne kadar oldu? 

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti

Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 150 bin TL'ye varan ödeme desteği sunuyor. 9 Haziran'da sona erecek olan başvuru süresi yaklaşırken, engelli girişimcilerin hibe fırsatını kaçırmamaları önem taşıyor.

Bu dolar açıklaması herkesi şoke edecek! Haberi duyan döviz bürosuna akın etti

CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat aracılığı ile bir açıklama yapıldı. 20 TL'yi aşan doların, Erdoğan'ın seçilmesi ile 30 TL'ye erişeceği söylendi. Dolar tahminleri nelerdir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

Engelli erişilebilirliği olmayan binalar ruhsat Haberi

Engelli erişilebilirliği olmayan binalar ruhsat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan Düzenlemeyle, ilave evrak talep edilerek, vatandaşların bürokratik işlemlerle uğraşmasının önüne geçilmiş olacak.

Bazı idarelerin, yapı denetim kuruluşları ve diğer aktörlerce farklı uygulamalara gidildiğinin, mevzuatta belirtilen dışında ilave evraklar talep edildiğinin, bu sebeple bürokratik işlemlerin arttığının tespit edilmesi üzerine Bakanlık, ilave bürokratik işlem talep edilmesini engellenecek düzenlemeyi de hayata geçirdi.

Buna göre, mevzuatta yer alanlar dışında ilave evrak talep edilmeyecek. Böylece Bakanlıkça hem bürokratik işlemlerin uzaması, kırtasiye işlemleri ile vakit kaybının önüne geçilmesi hem de uygulamada...