20 / 05 / 2024

engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi projesi

engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi projesi

Avrupa Birliği(AB) Leonardo Da Vinci Programı kapsamında sürdürülen Keçiören Belediyesi'nin de ortağı olduğu "Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi' (DEVOMDA) isimli AB projesinin son toplantısı Keçiören'de yapıldı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Memur zammı için ek bordro çözümü! Ay başına yetişmiyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine çıktı. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapanış yaptı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro olarak yansıyabilecek.

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.

Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 150 bin TL'ye varan ödeme desteği sunuyor. 9 Haziran'da sona erecek olan başvuru süresi yaklaşırken, engelli girişimcilerin hibe fırsatını kaçırmamaları önem taşıyor.

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaş hesaplamalarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak? Şimdi bakın!

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

2022 yılında engelli vatandaşların yararlanabileceği ÖTV muafiyetli araç alım limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Engelli vatandaşlar 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limitinin ne kadar olduğunu merak ediyor. ÖTV muafiyetli araçlardan sadece engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlar için 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limiti belli oldu.

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Engelli baba astım hastası oğlu için rutubetsiz ev istedi!

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz evde oturmaları gerektiğini söyleyerek, devletten oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi projesi Haberi

engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi projesi

Avrupa Birliği(AB) Leonardo Da Vinci Programı kapsamında sürdürülen Keçiören Belediyesi'nin de ortağı olduğu "Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi' (DEVOMDA) isimli AB projesinin son toplantısı Keçiören'de yapıldı. 2012 yılında başlayan projenin Yonca Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen son toplantısında, engelli yetişkinlerin iş bulması için hangi mesleklerin uygun olduğu, bu mesleklerde çalışmak için nasıl bir eğitim alınması gerektiği ve yetişkin engellilere meslek edindirme konuları görüşüldü. Romanya'dan Daniel Filipos, AB'nin Türkiye kanalından finansman edilen projenin 144 bin Euro bütçeli olduğunu belirtirken, italyan ortağı Giorgio Rosso da D.A.E.L projesinden bu projeye destek verdiklerini hatırlatarak, referanslarının AB'ye katma değer sağlamak olduğunu söyledi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Yıkılmış ise, engelli bireylerin istihdamı konusunda yaşanan güçlüklere dikkat çekerek "İşverenlerle yapmış olduğumuz görüşmelerde engelli...