25 / 07 / 2024

engellilere göre minübüs

engellilere göre minübüs

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Şehirlerarasını ilk kez gündeme getirdiğimiz için bir süre koyduk, 2018'e kadar dedik. Çünkü 'bugün dönüşecek' desek o kadar otobüs yok. Amaç kendimizi kandırmak değil gerçekçi bir iş yapmak" dedi...

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Kira krizi giderek daha da büyürken, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç da öğrencilere ev kiralayan ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, mülk sahiplerinin artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiraladığını söyledi.

Kızılay, B sınıfı ehliyeti olan personel alacak!

Türk Kızılayı tarafından B sınıfı ehliyete sahip adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, Kızılay personel alımı başvuru şartları neler ve başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

B sınıfı ehliyette yeni dönem! Arabaların modelleri genişletiliyor!

B sınıfı ehliyet için TBMM'ye bir düzenleme sunuldu. İddialara göre B sınıfı ehliyetin kapsamı genişletilecek. Peki B sınıfı ehliyeti olanları neler bekliyor? İşte yeni dönem...

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir hatırlatma kaydedildi. Buna göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyenler ciddi cezalar ile karşılaşabilecekler. Fakat bu cezadan kurtulmak için 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekmektedir.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Big Mac endeksine göre TL'nin dolar karşısında değeri ne kadar olmalı?

The Economist dergisi tarafından yayımlanan ve ismini de ünlü hamburger Big Mac’ten alan Big Mac endeksine göre 2024 yılının Ocak ayında Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değeri olması gerekenden yüzde 14,83 daha az...

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

engellilere göre minübüs Haberi

engellilere göre minübüs

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2018 yılına kadar, şehirlerarası otobüslerin engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan düzenleme çerçevesinde, engelli kişinin otobüs firmasına talebini 72 saat öncesinde bildirmesi durumunda erişilebilir bir araç temin edilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Bakan İslam, "Şehirlerarasını ilk kez gündeme getirdiğimiz için bir süre koyduk, 2018'e kadar dedik. Çünkü 'Bugün dönüşecek' desek o kadar otobüs yok. Amaç kendimizi kandırmak değil gerçekçi bir iş yapmak" dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışma alanına giren düzenlemeleri de içeren, TBMM'de kabul edilen torba kanunda, engellilerin ulaşım sorunlarının çözümü için düzenlemeler yer alıyor. 


"Dokuz ve üzeri koltuğu bulunan araçların" toplu taşıma araçları arasına eklenmesiyle, torba yasada da minibüsler için aynı ifade kullanıldı. Kanuna göre, sürücü koltuğu hariç dokuz ila on...