27 / 04 / 2024

enkaz

enkaz

Enkaz bedeli nedir? Enkaz bedeli ne anlama gelir? vatandaşlar tarafından sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında 1 milyon metreküpe yakın enkaz taşındı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Hatay'da enkaz ve yıkım ekipleri 30 mahallede var gücüyle çalışıyor!

Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Antakya ve Defne ilçelerinde acil yıkılması gereken binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları 30 mahallede devam edecek.

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Yıkım uzmanları yaptıkları açıklamada Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen depremlerde son açıklanan rakamlara göre yıkılan ve yıkılacak binalardan çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulmasını beklediklerini söyledi.

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Depremin faturası belli oldu! Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fatura belli oldu. Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira! İşte sektör uzmanlarının o açıklamaları...

enkaz Haberi

enkaz

Enkaz bedelinin ne olduğu ve bu bedelin kime ödendiği merak edilmektedir. Bir yaşanan doğal afet sonucunda oluşan enkaza ne yapılır? Herkese enkaz bedeli verilir mi?

İşte enkaz bedeline dair sorulan tüm bu soruların yanıtları…

ENKAZ BEDELİ NEDİR?

Afet bölgelerinde ya da risk taşıyan yapılarda, dönüştürme uygulamaları ile yapıların yenilenmesi ve yeniden standartlara uygun hale getirilmesi amaçlanır. Kentsel dönüşüm alanlarında da hak sahiplerine yapılan ayni yardımlardan biri de enkaz bedelidir. Bu bedel hak sahiplerine mi verilir? İşte merak edilen diğer sorunun yanıtı!

ENKAZ BEDELİ KİME ÖDEMİR?

Toplumda kentsel dönüşüm kanunu olarak da bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna göre enkaz bedeli düzenlenmektedir. Enkaz bedeli, riskli yapılardaki konut sahibi ve kiracılar için yapılacak yardımların nasıl yapılacağı düzenlenmiştir. Devlet ile anlaşma sağlayarak riskli...