03 / 05 / 2024

epdk Doğalgaz zammı

epdk Doğalgaz zammı

EPDK, 2015 yılında doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bağlantı tarifeleri, iç tesisat proje onayı, kontrolörlük, güvence bedelleri, test ve işletmeye alma işlem bedelleri ücretlerini belirledi.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz zammından sonra kışın herkes bu yöntemleri uygulayacak…. Kışın evinizin ısısını koruyup sıcak tutmanın en etkili yolarını sizler için araştırdık ve bulduk..

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!

EPDK doğal gaz abonelerini ilgilendiren çok önemli bir karar imza attı. Doğalgazda ücretle ilgili önemli bir karar verildi. İşte abonelerden alınmayacak o paralar...

Türkiye'nin 81 iline doğalgaz geliyor!

EPDK Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi için 4 şirket şartname aldı. Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ağrı ve Tunceli'ye doğalgaz müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ağrı ve Tunceli için yeniden doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılacağını bildirdi.

İstanbul'da doğalgaz tarifesi değişebilir!

İstanbul için yeni doğalgaz tarifesi belirleniyor. EPDK'nın yaptığı tarife çalışmasının tamamlanması halinde abonelere gaz satış fiyatı netleşmiş olacak. Yetkililere göre fiyatlar düşebilir. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Kınık'a doğalgaz müjdesi!

Kınık'a doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) izin çıktı. Kınık Belediye Başkzanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın yıllardır beklediği karar sonunda çıktı" dedi...

Doğalgaz abone bağlantı bedeli nedir?

Doğalgaz tarifeleri 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirlenir. Peki, doğalgaz abone bağlantı bedeli nedir?

Doğalgaz abonelerine geri ödeme müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı kararın tebligatı şirketlere yapıldı. 60 gün süreyle doğalgaz dağıtım şirketlerinin internet sitesinde kalacak olan listeye 180 gün içinde müracaat edilmesi gerekiyor

epdk Doğalgaz zammı Haberi

epdk Doğalgaz zammı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2015 yılında doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bağlantı tarifeleri, iç tesisat proje onayı, kontrolörlük, güvence bedelleri, test ve işletmeye alma işlem bedelleri ücretlerini belirledi.


Kurumun yıllık enflasyon, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) artışlarını baz alarak belirlediği tarifelere göre aboneler, 2014'te doğalgaz bağlantı bedeli için dağıtım şirketine 360 lira öderken, 2015'te bu rakam 393 liraya çıktı. Bu yıl doğalgazda güvence bedeli için dağıtım şirketine 327 lira ödeyen aboneden, gelecek yıl güvence bedeli için 357 lira tahsil edilecek.


Doğalgaz dağıtım şirketleri 2015 yılında abonelerden sayaç açma kapama bedeli için 26 lira tahsil edecek. Bu rakam, 2014'te 24 lira olarak belirlenmişti.


EPDK'nın 3603 nolu kararı gereği, brüt 200 metrekareye kadar olan yerler için...