27 / 04 / 2024

EPDK etkinlikleri

EPDK etkinlikleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın, önümüzdeki dönemde desteklenmesi için çalışma yapılacağını açıkladığı ‘kırılgan tüketici’ ya da dar gelirlilere yönelik elektrikteki teşvik uygulamasının ayrıntıları ortaya çıktı.

EPDK, enerji lisansı alıp yatırım yapmayan projeleri mercek altına aldı!

EPDK, çantacı avına çıktı. Yenilenebilir enerji lisansı alıp yatırım yapmayan 500 proje mercek altına alındı. Sadece 148 proje yatırım detaylarını teslim etti. 220'si mücbir sebeple eksik belge verdi . 120 projeden ise hiç ses yok.

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketinin Antalya ve Kocaeli'deki depolama tesislerine ilişkin depolama tarifesi tadil edildiğini duyurdu.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiasına EPDK'den jet hızında açıklama!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğal gaz tarifelerine ilişkin doğal gaza yüzde 224 oranında zam yapıldığı haberlerinin yayılması üzerine açıklama yaptı. İşte detaylar...

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlendi.

EPDK’dan yeni açıklama! Faturalarınızı kontrol edin! Artık faturalar böyle gelecek!

EPDK’dan yeni bir açıklama geldi. Doğalgaz indiriminin kapsamı belirlendi. Faturanızı kontrol edebilirsiniz. İşte detaylar...

EPDK personel alımı 2023! EPDK personel alımına başladı! Bugün başvurun yarın işe başlayın! İşte şartlar!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, personel alımına başladı. İşte EPDK iş ilanına dair detaylar!

EPDK duyurdu! Elektrikte indirim! Hemen bakın!

EPDK’dan yeni açıklama. Elektrik fiyatı için yeni indirim geldi. İşte detaylar!

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

EPDK'dan deprem bölgesini ilgilendiren akaryakıt açıklaması

10 ayrı şehri etkileyen 2 büyük depremin yaşandığı bölgede geceyi arabalarında geçirecek vatandaşlara yönelik akaryakıt indirimi çağrısı yapıldı. EPDK'dan yapılan açıklamada ise akaryakıt ile ilgili kısıtların kaldırıldığı bildirildi.

EPDK etkinlikleri Haberi

EPDK etkinlikleri

Alt gelir grubunda elektrik faturasının tamamı ya da bir bölümünü devlet üstleniyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın, önümüzdeki dönemde desteklenmesi için çalışma yapılacağını açıkladığı ‘kırılgan tüketici’ ya da dar gelirlilere yönelik elektrikteki teşvik uygulamasının ayrıntıları ortaya çıktı. Çalışma kapsamında ‘kırılgan müşterilerin’, aylık tükettiği elektriğin belli bir bölümünün bedelini devlet karşılayacak. Bu grupta yer alan vatandaş, önce faturasını ödeyecek. Devletin görevlendirdiği bir kurum, teşvik kapsamındaki tutarı vatandaşa belli bir süre içinde iade edecek.


Kırılgan müşteriler’e elektrik teşvikini, dağıtım şirketlerinin oluşturduğu çatı örgütü ELDER de destekliyor.


ÖNCE ÖDE SONRA AL


Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda bir çalışma yürütülüyor. Çalışma kapsamında ‘kırılgan müşteri’ olarak nitelendirilen alt gelir grubunun, tükettiği aylık elektriğin belli bir...