17 / 05 / 2024

EPİAŞa kaç şirket başvurdu

EPİAŞa kaç şirket başvurdu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) C grubu pay sahibi olmak için 114 şirketin başvuru yaptığını açıkladı.

5 yılda kapanan her şirket yerine 6 şirket açıldı! İlk sırada Limited Şirketi geliyor!

Türkiye'de son beş yılda kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı. En fazla açılan şirket ise Limited Şirketi oldu. İşte ayrıntılar...

Vedat Aşçı yeni şirket kurdu! Astaş Holding'ten 2 milyon TL'lik yeni yatırım! 

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı yeni şirket kurdu. Astaş Taahhüt İnşaat Turizm Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon lira sermaye ile kuruldu. Peki Vedat Aşçı kimdir? İşte detaylar...

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak? 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına gelecek zamlar merakla araştırılıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına yeni zam gelecek mi? Hangi maaşa kaç lira zam gelir? 

Rafael Salinas Martinez de Lecéa kaç yaşında? Rafael Salinas Martinez de Lecéa kimdir?

Garanti BBVA'nın yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Rafael Salinas Martinez de Lecéa, kaç yaşında? Rafael Salinas Martinez de Lecéa kimdir?

Volkswagen Golf R mayıs ayı fiyatı çok şaşırtacak! Yen fiyatı görenler resmen şok oldu!

Volkswagen, resmi internet sitesinden Golf R'nin 2023 yılı mayıs fiyatını duyurdu. Golf R'nin yeni fiyatını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Peki Volkswagen Golf R'a kaç TL zam geldi? Özellikleri neler? 5 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Deprem sonrası Enerjisa’dan flaş açıklama! Acilen göz atmak gerekiyor!

Enerjisa, 2023 yılı kapsamında yapacağı yatırımları açıkladı. Şirket tarafından yapılan yatırım duyurusunda, yapılacak yatırımların önemli bir kısmının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Toroslar Bölgesi’ne gerçekleşeceği belirtildi.

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

Vestel üçüncü çeyrekte 301 milyon lira zarar açıkladı

Vestel Elektronik mali tablolarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıkladı. Şirket üçüncü çeyrekte zarar açıklarken ilk dokuz aydaki karı ise geçen yıla göre geriledi.

Apple bazı iPhone 12’leri geri çağırıyor! İşte sebebi...

Apple belirli bir dönemde üretilen iPhone 12 ve iPhone 12 Pro telefon modellerinde ses sorunu yaşandığını açıkladı. Şirket, telefonlarında sorun yaşayan kullanıcılara ücretsiz onarım sağlayacağını duyurdu.

Türkiye'nin otomobili TOGG’dan bir ilk daha: "Otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz"

Türkiye’nin otomobili TOGG, küresel teknoloji markası olma yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Otomobilden başka şirket olarak mobilite alanında hizmet veren TOGG, TM Forum’a katıldı.

Elektrikli üç tekerlekli Yuki TRIA fiyatı güncellendi! Üç tekerlekli Yuki TRIA kaç TL? İşte 8 Haziran 2022 fiyat listesi

Yuki markasının elektrikli doğa dostu aracı TRIA'nin Haziran ayı fiyatları belli oldu. Peki, Yuki TRIA fiyatları ne kadar? İşte 8 Haziran 2022 Yuki TRIA özellikleri ve fiyat listesi...

EPİAŞa kaç şirket başvurdu Haberi

EPİAŞa kaç şirket başvurdu


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) C grubu pay sahibi olmak için 114 şirketin başvuru yaptığını açıkladı.


Yılmaz, yaptığı açıklamada, EPİAŞ'a ortaklık için yapılan başvurulara ilişkin bilgi verdi.


EPİAŞ C grubu pay sahibi olmak için 114 şirketin başvuru yaptığını bildiren Yılmaz, başvuruların 100'ünün elektrik, 14'ünün ise doğalgaz sektöründen geldiğini, ilk tespitlere göre toplam talep edilen payın 63 milyon 887 bin 716 olduğunu belirtti. Yılmaz, EPDK’nın, yapılan başvuruları, EPİAŞ esas sözleşmesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde uygunluklarını inceleyerek sonuçlandıracağını ifade etti.


Mustafa Yılmaz, EPİAŞ’ın misyonunun, organize toptan satış piyasalarının etkin, şeffaf ve güvenilir bir biçimde ve enerji piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanması, geliştirilmesi ve işletilmesi, eşit taraflar arasında ayrım gözetmeden ve güvenilir referans fiyat oluşumunu teminen...