04 / 05 / 2024

EPİAŞa kimler ortak olacak

EPİAŞa kimler ortak olacak

Enerji Borsası’na ortak olmak isteyen özel sektör oyuncuları başvurularını yapmaya başladı. Kazancı ve Limak gibi en güçlü özel sektör oyuncuları, EPİAŞ ortaklığı için üst limitten hisse talep ediyor

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Arsalarda büyük avantajlar açıklandı!

Son günlerde sık sık gündem olan arsa satışı ile ilgili merak edilenler tek tek açıklandı. 44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Bu arsaların avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Silivri Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri ilçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

Vatandaşlık maaşı ile ilgili gelişmeler binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak?

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Memur-Sen'den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına Temmuz ayında yapılması planlanan zam ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, ortak çalışma yapılması gerektiğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Ortak banka hesabı nasıl açılır? Ortak hesaptan bir kişi para çekebilir mi?

Ortak hesap açmak isteyen pek çok kişinin kafasında soru işaretleri bulunmaktadır. İşte bu soruların araştırılan yanıtları!

SGK'dan flaş açıklama! Kimler EYT'den yararlanamayacak?

SGK, bugün emekli olmaya aday olanların akıllarında oluşabilecek soru işaretlerine genelge yayımlayarak cevap verdi. Yayımlanan genelgenin konusu kimler EYT'den faydalanamayacak idi. Tek tek açıklanan genelgenin detayları haberimizde.

SGK erken emekli olabileceklerin listesini açıkladı! Kimler erken yaşta emekli olabilir? Bu listeye mutlaka bakın!

Ülkemizde milyonlarca insan emekli olacağı günü hesap ederken, SGK ‘yıpranma payı’ nedeniyle erken olabilecek meslek gruplarını açıkladı. Peki, kimler erken emeklilik olabilir? Detayları haberimizde…

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

EPİAŞa kimler ortak olacak Haberi

EPİAŞa kimler ortak olacak


Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet gösterecek Enerji Borsası’nı işletecek şirkete ortak olmak için büyük ölçekli özel sektör firmaları daha iştahlı. Pekçok şirket alt sınır olan 50 bin TL’lik sermaye koyarak ortak olmak isterken, Aksa Enerji ve Limak gibi özellikle üretimdeki en güçlü oyuncular, yüzde 4’lük üst limitten hisse talebinde bulunacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet gösterecek enerji borsasını işletmek üzere kurulacak Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’ne (EPİ- AŞ) ortaklık için özel sektör şirketlerine tanıdığı başvuru süresi yaklaşık 10 gün sonra, 30 Ağustos 2014’te doluyor. 


Başvurular başladı 


EPİAŞ’ın yüzde 40’lık hissesi özel sektör oyuncularına tahsis edilmiş durumda. Bu yüzde 40’lık bölümünden hisse almak isteyen özel sektör oyuncularından bazıları başvurularını yapmış durumda. Pek çok şirket de başvuru hazırlıklarını devam ettiriyor. 


Kim...