14 / 05 / 2024

EPS kullanmı

EPS kullanmı

Petrolde %92, doğalgazda ise %98 oranında dışa bağımlı olan ülkemizde bu rakamların aşağı çekilmesi için enerji tasarrufu ilk aşamada alınacak önlem olarak görülürken, en büyük tasarruf ısı yalıtımı ile elde ediliyor...

Varlık Eps Yapı Mamülleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Varlık Eps Yapı Mamülleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Varlık Eps Yapı Mamülleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Silivri'de yapıldı.

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı" ifadelerini kullanmıştı. Peki, emlak sektöründe son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? İşte detaylar...

Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

Bankalardan kredi kullanmış olan vatandaşlar için müjdeli bir haber var. Kredi borcu ödeyenlere iade yapılacak! Bazı bankalar, kredi borcunu zamanında ödemiş olan müşterilerine 15 bin TL veya daha fazla geri ödeme yapacak.

Xiaomi, Mi 11 serisine özel MIUI 14'ü duyurdu!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir zamanlar Mi serisi ile oldukça iyi bir izlenim bırakmıştı. O dönemde amiral gemilerini geride bırakan modeller üreten şirket, artık "Mi" takılarını kullanmıyor ve bunun yerine farklı gözlerle bakan bu modelleri kullanıyor.  İşte ayrıntılar...

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Gültekin, Piribey Yavuz ve Selçuk Durak ortaklığında kuruldu.

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Gültekin, Piribey Yavuz, Selçuk Durak ortaklığında kuruldu.

EYT'liler dikkat! TBMM'de tatil kararı alındı! EYT 2023'e mi kaldı? Son dakika! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili açıklamasında "2023’te masamızdan kalkmış olacak" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Meclis tatil kararı aldı. Bu kararın ardından  EYT düzenlemesi merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

CF Moto C Force 450 L EPS fiyatları ne kadar? CF Moto C Force 450 L EPS 25 Ekim 2022 fiyat listesi!

CF Moto C Force 450 L EPS fiyatları haberimizde yer alıyor. Yenilenen 20,7 kW güç üretebilen, 400 cc hacimli , dört zamanlı, tek silindir, sıvı soğutmalı, OHC motor bloğu ile dikkat çeken CF Moto C Force 450 L EPS 25 Ekim 2022 fiyat listesi...

Eps Plastik Taahhüt İnşaat Danışmanlık İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Eps Plastik Taahhüt İnşaat Danışmanlık İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de Cem Yılmaz tarafından kuruldu.

Merkez Bankası o ismi değiştirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2001 yılından bu zamana kadar kullanmış olduğu ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketi ismini Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirildiğini açıkladı.

Akiş GYO ve HSBC Bank arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Akiş GYO'nun HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu 23 milyon 482 bin 759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredisi kapatıldı ve bankadan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesi imzalandı.

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Tüketici bedel indirimi hakkını hiç kullanmıyor!

Tüketicilerin aldığı malın iadesini, değişimini, ücretsiz onarımını ve bedel indirimini talep etme hakkı olduğu ancak 22 yıldan bu yana bedel indirimiyle ilgili bir talepte bulunmadıklarını bildirildi.

EPS kullanmı Haberi

EPS kullanmı

2012’de 2011’e göre yaklaşık %10-12’lik bir büyüme gösteren ısı yalıtım sektörünün, enerji fiyatlarındaki sürekli artış, başlayan kentsel dönüşüm projeleri, enerji kimlik belgesi alımında enerji sınıfının iyileştirilmesi gerekliliği, temiz çevre ile enerji kullanımı arasındaki paralellik ve en önemlisi de son kullanıcının memnuniyeti sebebi ile 2013’de de bu mertebelerde büyümesi bekleniyor.


1990’larda Türkiye’de yıllık EPS kullanımı 14.000 ton civarındaydı. 2000’li yıllara gelindiğinde EPS kullanımı 27.000 tona ulaştı, standartların geliştirilmesi, özel sektör yatırımları ve devletin ısı yalıtımını desteklemesi sonucu 2010 yılında bu miktar 130.000 tona kadar çıktı. Bu artışta 2007 yılından itibaren hammadde ithalatı yanında Türkiye’de hammadde üretiminin başlaması da etkili oldu. 


11’de EPS hammadde kullanımı yaklaşık 180.000 ton oldu. 2012’de ise 121.000 tonu ithalat 70.000 ton yerli üretim olmak üzere bu rakam 191.000...