02 / 05 / 2024

erdemir ayakta kalmalı

erdemir ayakta kalmalı

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Sedat Orhan, dünyadaki ekonomik krizin dalga dalga devam ettiğini, Avrupa'da şirketlerin kapandığını, Türkiye'de ise böyle krizler yaşanmadığını söyledi...

BofA, Erdemir için açıkladığı hedef fiyatı yükseltti!

Bank of America, Erdemir için 29 Şubat'ta yayınladığı ve Erdemir yönetiminin itiraz ettiği raporda değişiklik yaptı. Hedef fiyatı 28 lira yukarıya çekti. Ekonomist Barış Soydan yaşanan olaylar üzerine sosyal medya hesabından, “Kusura bakmasınlar ama bu kadarı terbiyesizlik” dedi.

Erdemir 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı! 

Erdemir Yönetim Kurulu, 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı. Erdemir’den yapılan açıklamada 2023 yılı için net 0,45 Türk Lirası temettü ödeme teklifi sunulmasına karar verildiği belirtildi.

Deprem bilimci Naci Görür'den son dakika uyarısı: Bu binalar depremde zor ayakta durur!

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da bir yapı için açılan temeli işaret etti ve dikkat edilmesi gerekenleri "Bu binalar zor ayakta durur" diyerek sıraladı. İşte detaylar...

Ali Fidan hangi ilin valisi olarak görev yaptı? Erdemir’de hangi alanda çalışıyor?

Ali Fidan kimdir? Hangi ilçelerde kaymakam olarak görev aldı? Şu an hangi ilde vali olarak görev yürütüyor? Erdemir’de ne iş yapıyor? İşte Ali Fidan ile ilgili merak edilen her şey...

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir yapacağı pelet yatırımı ile önemli hammadde kaynaklarından birinde, kendine yeterlilik oranını yükseltecek ve yıllık karını 200-250 milyon dolar civarında artıracak.

Erdemir Mimarlık Ve Yapı Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

Erdemir Mimarlık Ve Yapı Çözümleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gonca Erdemir Öztürk tarafından kuruldu.

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Dolar tahminleri değişti! Yatırımcılar dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Merkez Bankası'nın hamlelerinin ardından ciddi düşüşler yaşayan dolar kuru yatırımcılarını üzdü. Peki yatırımcı şimdi ne yapacak, dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Bu malzeme yüzyıllarca ayakta kalabilir!

Kerpicin doğru ve modern inşa teknikleriyle kullanıldığında yüzyıllar boyu ayakta kalacağını ve depreme dayanıklılık göstereceğini belirten Prof. Dr. Bilge Işık, “Deprem güvenliği konusundaki bu tespit, laboratuvar çalışmaları ve sarsma tablası deneyi ile de kanıtlanmıştır" dedi.

İnşaat sektörü Kovid-19'da nasıl ayakta kaldı?

Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. İnşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilendi. Peki sektör nasıl ayakta kaldı? Kovid-19'da ikinci dalga olursa sektör nasıl etkilenecek? Sektör temsilcileri anlattı...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

erdemir ayakta kalmalı Haberi

erdemir ayakta kalmalı


Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, 6 bin 500 çalışanı bulunan fabrikayı daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi. Avrupa'da şirketlerin kapandığını belirten Orhan, "Biz Erdemir olarak ayakta kalmak zorundayız. Yeniliklere açık olmak lazım; çağdaş, uluslararası, dünya devlerinin uyguladığı sistemler var, onlara doğru yaklaşmak zorundayız" dedi.


Erdemir'in bir ayağının Romanya'da olduğunu, yeterli kalitedeki malzemeyi üretip oraya gönderdiklerini ifade eden Orhan, "Bizim sınırlarımız dışarıya doğru taşmış durumda. İnşallah yeni, akıllı ve ekonomik gelir getirici yatırımlar yaparak şirketimizi daha ileriye götüreceğiz" diye konuştu.


YENİ FABRİKA KURULUYOR


Orhan, yeni bir fabrika kurulması yönünde fizibilite çalışmaları yapıldığını, bunun yanında gerek çevreyle, gerek kaliteye yönelik, gerekse müşterinin taleplerine yönelik, özellikle de otomotiv sektörünü ilgilendiren yatırımların devam edeceğini bildirdi.


Erdemir'in birçok kültürle pekişmiş bir kurum olduğuna...