05 / 05 / 2024

erdoğan konut satışları açıklaması

erdoğan konut satışları açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 2020'nin ilk 11 ayındaki konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 1 milyon 400 bine ulaştığını söyledi.

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2020 yılı konut satışları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarından otomobil ve konut satışlarına kadar her alanda umut verici yükselişlerin yaşandığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 2020'nin ilk 11 ayındaki konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 1 milyon 400 bine ulaştığını söyledi.

Konut satışları tarihi rekora imza attı!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 125 artarak tarihi bir rekora imza attı" dedi.

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.

Uygun kredi imkanlarıyla konut satışlarında rekor kırıldı!

Bankalar tarafından sunulan uygun kredi imkanlarıyla konut satışlarında rekor seviyeye ulaşıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye yeni bir başarı hikayesi yazacaktır" dedi.

erdoğan konut satışları açıklaması Haberi

erdoğan konut satışları açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni yılın ilk kabine toplantısını yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021'in Türkiye'nin, vatandaşların ve tüm dünya için bir kez daha hayırlara vesile olmasını diledi.

Ekonomide aldıkları tedbirlerle salgının Türkiye'ye gelişini geciktirerek senenin ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüme oranına ulaştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti:

"Eğer salgın mart ayını hiç etkilememiş olsaydı bu oranın 1 veya 1,5 puan daha üzerine çıkmış olacaktık. Yılın ikinci çeyreğinde ise koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derinden hissedildi. Bu dönemde Türkiye, diğer ülkelere nazaran oldukça düşük bir seviye olan yüzde 9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirdiğimiz önlem ve teşvikler sayesinde...