02 / 05 / 2024

Erhan Boysanoğlu tüik verileri doğru değil

Erhan Boysanoğlu tüik verileri doğru değil

Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu, ülkede istatistiklerin doğru olmadığına dikkat çekerek, “Ankara’da yılda 40-50 bin konut ancak satılıyor.” ifadelerini kullandı.

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Mesa Holding Bahçeşehir'e yakın 4 milyon metrekarelik bir sosyal konut projesi için start aldı!

Mesa Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu an devam eden projelerini ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

'Bu kredi faizleriyle ihtiyaç sahiplerinin konut alma şansı yok'!

Mesa Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. İşte gayrimenkule ilişkin son gelişmeler...

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerini eleştirerek, vasat büyümenin Türkiye için en büyük tehlike olduğunu belirtti. Acemoğlu, yapısal reformların önemine vurgu yaparken, rasyonel politikaların Türk ekonomisine katkı sağlaya

Mert Boysanoğlu ve Abdulkadir Kart yeni şirket kurdu!

MESA Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi, MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu ve AK Parti eski Rize milletvekili Abdulkadir Kart Beşiktaş'ta yeni şirket kurdu. Mesa Asl Gayrimenkul Hizmetleri Anonim Şirketi bugün 50 bin lira sermaye bedeli ile kuruldu. 

Erhan Kurdoğlu kimdir? Erhan Kurdoğlu ne iş yapmaktadır?

Erhan Kurdoğlu kimdir? Erhan Kurdoğlu’nun mesleği nedir? Erhan Kurdoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Konutta talepler değişti, sektör dönüştü!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün geçmişinin büyük tanıklarından olan Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu .

Adil Karaismailoğlu: Türkiye'yi şaha kaldırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Türkiye'ye çağ atlatan projelerimizle istihdama, ticarete, ekonomiye destek oluyor, geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye'de havalimanı sayısı 61'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şu anda 56 havalimanı yoğun bir şekilde işletiliyor. Bunların üzerine önümüzdeki yıl 5 tane daha havalimanı ekleyeceğiz, 61'e çıkartacağız" şeklinde konuştu.

Mesa 2021'de 1.2 milyar TL'lik konut yatırımı yapacak!

Mesa Holding, 6 sene önce 48 ortaklı yapısını bitirdi ve yoluna devam etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, yeni yatırımlarını açıkladı. Boysanoğlu, koronavirüs salgını döneminde sektörde neler olduğunu da anlattı. 

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

İnşaat sektörü orta ve üst sınıf projelere yönelecek!

Mesa, inşaat sektörüne yön veren markalardan. 2021'de döviz kurunun fiyatlara yansımasıyla konut fiyatlarında yükseliş öngören Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ''Sektörün orta-üst sınıf projelere yöneleceği beklentisindeyim" diyor.

Erhan Boysanoğlu tüik verileri doğru değil Haberi

Erhan Boysanoğlu tüik verileri doğru değil


TÜİK’e göre Türkiye’de 2013’te 1,1 milyon, 2014’te 1 milyon 160 bin konut satıldı. İki yılda Ankara’da ise 270 bine yakın konut satıldı. Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu, ülkede istatistiklerin doğru olmadığına dikkat çekerek, “Ankara’da yılda 40-50 bin konut ancak satılıyor.” ifadelerini kullandı.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ankara’da 2013’te 137 bin, 2014’te 131 bin konut satıldı. Bu sene ilk 3 ayda ise konut satışı 35 bini aştı. Ankara’nın önemli projelerinden 1.800 daireye sahip Park Oran konutlarını inşa eden Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu’na göre bu rakamlar ve açıklanan diğer çoğu istatistik doğru değil. “Gerçek değil. Çünkü bana göre Ankara’da yıllık konut satışları 40-50 bini geçmez.” açıklamasında bulundu. Yüzde 85’inin satışı tamamlanan Çamlıca’da Mesa konutlarının İstanbul’daki tanıtım toplantısında konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı...