16 / 05 / 2024

Erhan Usta kira stopajı açıklaması

Erhan Usta kira stopajı açıklaması

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Ekonomi kulislerini çalkalayan sözler: Doları bastırmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yakıyorlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın döviz baskısını kontrol altında tutmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yaktığını dile getirdi. İYİ Partili Usta, doların KKM ile belli bir ölçüde sabitlendiğini belirtirken “Hafta da 2 milyar dolar civarında da rezervi yakıyorlar” dedi.

Erhan Usta'dan Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

İki daireyi aynı kişi kiraladığında kira sözleşmeleri ayrı mı olmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Üst üste olan iki saire sahibiyim. Eski kiracı, elektrik ve su parasını ödemedi. Yeni talip, bir usta, üst katta kendisi oturacak alt katta da çalıştığı bir ustayı oturtacak, kiraları kendisi ödeyecek. Buna dair bir kira sözleşmesini nasıl yaparız?' sorusunu yanıtladı.

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı hala tamamlanamadı!

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı hakkında sorular sordu...

Aydın'da kira artışı kavgası: 1 ölü!

Aytunç Çağ ile üst katında oturan kiracısı Erhan Kahvecioğlu arasında iddiaya göre "kira artışı ve kirayı alamama" nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Çağ, bıçakla kiracısını yaraladı. Kahvecioğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı...

Esas Gayrimenkul kira gelirini 70 milyon Euro'ya taşıyacak!

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, "Esas Gayrimenkul olarak 30 milyon Euro'luk kira gelirimiz var. Hedefimiz bunu 70 milyon Euro'ya taşımak" dedi..

Samsun Yörükler Mahallesi'ndeki belediyenin yıkım faaliyetleri mecliste!

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun ili Bafra ilçesi Yörükler Mahallesi'nde büyükşehir belediyesinin yaptığı yıkım ile ilgili hususları dile getirdi.

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin kaynak ihtiyacına çare olacak!

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin çalışmaları değerlendiren MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, sistemin iyi kurgulanması halinde Türkiye'nin kaynak ihtiyacının bir kısmına çare olabileceğini söyledi.

Erhan Kamışlı: Gayrimenkulde esas olan yapılan yatırımlardır!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, " Ciroya gayrimenkulü dahil etmiyoruz. Gayrimenkulde esas olan, yaptığınız yatırımlar ve değerdir. Bir de tabii kira gelirleri önemlidir." dedi.

Erhan Usta kira stopajı açıklaması Haberi

Erhan Usta kira stopajı açıklaması

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ekonomisini masaya yatırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın dün gerçekleştirdiği sunuma değinen Usta, "Konvansiyonel olmakla beraber piyasanın özlediği bir sunumdu." şeklinde konuştu.

Ağbal'ın "sıkı para politikasının devam edeceği" söyleminin faizin artışının devam edeceği anlamına geldiğini dile getiren Usta, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yüzde 15 faiz yetmeyecek ve bir faiz artışı olacaktır. Yüksek faiz Türkiye ekonomisinin ve milletin vergilerinin sömürülmesi demektir. Kaçınılmazdır, Türkiye köşeye sıkışmıştır. Keşke işler bu noktaya kadar gelmemiş olsaydı. Merkez Bankası Başkanı 'Biz kura müdahale etmeyeceğiz' dedi. Türkiye 125 milyar dolarını heba ettikten sonra Merkez Bankasının böyle bir karar alması çok geç olmuştur. Zamanında alınmayan kararlar çok daha maliyetli şekilde geri dönmektedir. Modern...