18 / 05 / 2024

Ertur Yener biyografi

Ertur Yener biyografi

Mimar Ertur Yener kimdir? Mimar Ertur Yener, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Ertur Yener, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ertur Yener...

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

BYY Finans Kurucusu Bekir Yener Yıldırım Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF)’nun Türkiye’de uzun zamandır hem çok yüksek bir ilgi hem de alternatif araçlara göre ilk sırada olan bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Ordu Çambaşı Yaylası'na imar müjdesi!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya yaptığı açıklamada uzun bir süreden sonra Turnalık İmar Planı ve Çambaşı Revizyon İmar Planı'nın Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

Bayraktar İnşaat Yönetin Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi bastırdığını kaydetti. Bayraktar, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Sos Tadilat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sos Tadilat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yener Yiğit Çelik tarafından kuruldu.

Ibs Turkey Tesis Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ibs Turkey Tesis Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Eroğlu ve Yener Bolat ortaklığında kuruldu.

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 30 bin TL sermaye bedeli ile Yener Karadağ ve Tarkan Ayağlar ortaklığında kuruldu.

Seoss Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seoss Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sezgin Yener tarafından kuruldu.

Taye Mühendislik İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taye Mühendislik İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Taner Oral ve Yener Açıkgöz ortaklığında kuruldu.

Yb Beyaz İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yb Beyaz İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Yener Beyaz tarafından kuruldu.

Meta Girişim Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Meta Girişim Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de Kerim Altıntaş, Yasin Us ve Yener Hancar ortaklığında kuruldu.

Enka Moskova Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Enka Moskova Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Agah Mehmet Tara  ve İlhan Gücüyener tarafından kuruldu.

Sinpa Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sinpa Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe’de 2 milyon TL sermaye bedeli  ile Salih İnak ve Yener Parlak tarafından kuruldu.

Ertur Yener biyografi Haberi

Ertur Yener biyografi

Ertur Yener kimdir?

Ertur Yener,  Türkiye mimarlık tarihinde oldukça önemli bir yapı olan Türk Tarih Kurumu’nu Turgut Cansever ile birlikte tasarlamıştır.


1958 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Ertur Yener, daha sonra Mehmet Tataroğlu ve Turgut Cansever ile birlikte çalışmaya başlamıştır. 


Mehmet Tataroğlu’nun ayrılmasından sonra Turgut Cansever ile tasarladıkları, 1951 ile 1967 yıllarında Ankara’da inşa edilmiş olan Türk Tarih Kurumu binası Türkiye mimarlık tarihinde oldukça önemli bir yapıttır.


Zemin katta konferans salonu, kitap depoları, üst katlarda kütüphane, okuma salonları ve ofislerin yer aldığı bu bina 1980 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır.


Bazı projeleri:

1967: Türk Tarih Kurumu, Ankara (Turgut Cansever ile birlikte)

1972: Rüstem Paşa Kervansarayı Restorasyonu

1975: Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlük Binası, Ankara

1983: Merkez Bankası İzmir Binası,...