07 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi gereken durumlar

Eş muvafakatnamesi gereken durumlar

Bazı emlak ve gayrimenkul işlemlerinde yetkili kişiler/kurumlar muvafakatname isteyebiliyor. Peki, eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!

Milyonlarca yurttaşı yakından ilgilendiren emeklilik düzenlemesi, emeklilik sistemine ilişkin köklü değişikliklerin habercisi oldu. En güncel bilgilere göre, Bağ-Kur ve SSK primleri arasındaki eşitsizliğe son verilerek, emeklilik için gereken prim ödeme süresi belirgin biçimde düşürülüyor.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

Emeklilikte iptal kararı söz konusu oldu. E-Devlet üzerinden tüm çalışanların bunu kontrol etmesi gerekecek. O koda sahip vatandaşların emeklilikleri yanabilir. İşte dikkat edilmesi gereken detaylar…

Audi e-tron GT quattro'nun fiyatı ne kadar oldu? İşte Audi e-tron GT quattro hakkında her şey…

Audi e-tron GT quattro'nun Mart ayı fiyatı belli oldu. Peki 2023 model Audi e-tron GT quattro almak isteyenlerin ödemesi gereken tutar ne kadar? İşte Audi e-tron GT quattro 27 Mart 2023 fiyat listesi...

Eşyalı ev kiralamak: Ev sahibine sormanız gereken 10 Soru!

Eşyalı ev kiralamak, birçok insan için pratik bir seçenek olabilir. Ancak, ev sahibine sorulması gereken bazı önemli sorular vardır. İşte, eşyalı ev kiralamak isteyenlerin ev sahibine sorması gereken 10 soru...

Emeklilik bekleyenler hemen bakın! İşte EYT'de dikkat edilmesi gereken 3 önemli konu!

Uzmanlar, EYT işlemlerinin 'e-devlet' üzerinden de yapılabileceğini ve vatandaşların ay sonuna kadar başvurularını yapabileceklerini belirtiyor ve SGK önlerinde kuyruk beklemenin anlamsız olduğunu söylüyor. Peki EYT konusunda dikkat edilmesi gereken 3 önemli konuyu ne? İşte detaylar...

Eş muvafakatnamesi gereken durumlar Haberi

Eş muvafakatnamesi gereken durumlar

Eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Eş muvafakatnamesi olan konuda eşin rızası olmadan diğer taraf kesinlikle hiçbir şekilde işlem yapamıyor. Aile konutu eş muvafakatnamesi ise Medeni Kanun kapsamında olan ve eşiyle beraber aile hayatı yaşadıkları konutta diğer eşin rızası alınmadan alım-satım ve borç yükümlülüğü altına sokan hiçbir tasarrufta bulunulmamasını içeriyor.


Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.


Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini tapu müdürlüğünden isteyebiliyor.


Eş muvafakatnamesi gereken durumlar... 

1- Veraset ve intikal yoluyla bir aracın devrinde varislerden reşit olmayan varsa noterlikte düzenlenen muvafakatname isteniyor. 


2-...