26 / 07 / 2024

esed rejimi Kuneytra

esed rejimi Kuneytra

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika dolar kuru açıklaması! Hareketlilik beklemiyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dolar kuruna yönelik tahmin ve açıklamalarda bulundu. Kurda herhangi hareketlilik beklemediklerini belirten Yılmaz, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz. '' dedi.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili olarak yaptığı açıklamada" Yapılan transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu." şeklinde konuştu.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Kuneytra'da 150 kişilik 30 aile yerlerinden edildi!

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi.

Esed rejimi, İdlib ve Hama'da 440 bin dönümlük araziye el koydu!

Beşşar Esed rejimi güçlerinin İdlib ve Hama illerinde yerinden ettiği çiftçilere ait en az 440 bin dönümlük araziye el koyarak, açık artırmaya çıkardığı belirtildi.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

İdlibliler için inşa edilen 50 konut mağdur ailelere teslim edildi! 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla yerinden edilen siviller için bağışlanan 50 ev, mağdur ailelere teslim edildi.

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı

Rıfat Esed'in mal varlığına el konuldu!

Paris Ceza Mahkemesi, Rıfat Esed'i kamuya ait fonları kötüye kullandığı ve kara para akladığı sebebiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

esed rejimi Kuneytra Haberi

esed rejimi Kuneytra

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Esed rejimi, 2018 yılının ortasında abluka ve yoğun saldırılar sebebiyle bütünüyle kontrol altına aldığı Kuneytra'dan sivilleri çıkarıyor.

Ülkenin güneyinde yer alan İsrail sınırındaki Kuneytra'ya bağlı Um Batına kasabası çevresine, yakın zamanda çok fazla asker yollayan rejim, kasabada kontrolünde bulunmayı reddeden 150 kişiden oluşan 30 aileyi zorla göç ettirdi. 

Zorla göç ettirilen aileler, otobüslerle önce Halep'in kuzeydoğusundaki Bab ilçesine, oradan da İdlib'e gitti.Aileler, İdlib'de Türk sivil toplum kuruluşlarının inşa ettiği briket evlere yerleşti. 

Suriye'de göç verileriyle ilgili çalışmalar sürdüren Suriye Müdahale Koordinatörlüğü verilerine göre, Esed rejimi, 2018 Temmuz'da Dera ve Kuneytra'dan...