19 / 05 / 2024

Esenboğadan Aşkabat seferleri

Esenboğadan Aşkabat seferleri

Ankara Esenboğa Havalimanı, Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat seferlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat'a düzenlediği ilk sefer gerçekleşti. Türkmenistan'da öğrenim gören öğrenciler için büyük önem arz ediyor.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Reysaş GYO Gebze'den 4.7 milyon TL'ye arsa aldı!

Reysaş GYO, İmpa Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Timur Alperen Adan'a ait Gebze'deki arsa üzerine lojistik merkezi kuracak. Şirket arsa için 4 milyon 796 bin 796,20 TL ödedi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangar kiraya verilecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangarı kiraya verecek.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Mansur Yavaş’tan Esenboğa metrosu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda konuşan Mansur Yavaş, Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'na şehir merkezinden ulaşımı kolaylaştıracak metro projesi için önemli açıklamalar yaptı.

Esenboğa Havaalanı Metrosu'nun inşaatı başlıyor!

Yenimahalle mitinginde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenimahalle ile Esenboğa Havalimanı arasındaki raylı sistem projesi için inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Esenboğadan Aşkabat seferleri Haberi

Esenboğadan Aşkabat seferleri

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Esenboğa Havalimanına inen yolcular ve kabin ekibi, düzenlenen törenle TAVEsenboğa ve Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı.


Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, seferlerin öncelikle iş adamları, sonrasında da Türkmenistan'da öğrenim gören öğrenciler için büyük önem arz ettiğini ifade etti. 


TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer de Esenboğa Havalimanı'nın, Orta Asya'da önemli bir destinasyon olan Aşkabat'a Türkmenistan Havayolları ile bağlanmasından mutlu olduklarını bildirdi. Demirer, havalimanından dünyanın 12 ülkesinde 25 noktaya uçuş gerçekleştirildiği bilgisini verdi. 


Türkmenistan Havayolları, Esenboğa Havalimanı'ndan Aşkabat'a sezon boyunca her salı ve cuma günleri karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. Ankara Esenboğa Havalimanı, geçen yıl 11 milyondan fazla yolcuya hizmet sunarken, 83 bin 239 uçuşa ev sahipliği...