24 / 07 / 2024

Esenler kışlaların imara açılması

Esenler kışlaların imara açılması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin şehir merkezlerinden taşınan askeri arazilere ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Yeşil alan olarak kalacağı açıklanan askeri alanlar tek tek imara açılıyor!

Kışlaların şehir dışına taşınmasıyla beraber “yeşil alan” şeklinde kalacağı açıklanan askeri araziler peş peşe imara açılıyor.

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açıyor!

Ankara Çiğdem Mahallesi’ndeki 120 dönümlük arsa için hazırlanan imar planı tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri ise yeşilin korunmasını isteyip, planın iptali için imza kampanyası başlattı ve eylem yaptı.

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Esenler kışlaların imara açılması Haberi

Esenler kışlaların imara açılması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin şehir merkezlerinden taşınan askeri arazilere ilişkin soru önergesini yanıtladı. 


Bakan Canikli şehir merkezindeki askeri arazilerden kullanılmasına ihtiyaç duyulmayanların akıbetine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Esenler ilçesindeki üç kışlanın Esenler Belediye Başkanlığı'na, Sancaktepe ilçesindeki iki kışlanın Sağlık Bakanlığı'na, Maltepe ilçesindeki kışlanın da Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne devredildiğini bildirdi. Canikli, Esenler'deki üç kışla dışındaki askeri alanların imara açılmasının planlanmadığını...