05 / 05 / 2024

esenyrut imar krizi çözüm

esenyrut imar krizi çözüm

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunu ile ilgili görüşlerini bildiren Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, firmalara “Projelerinizi revize edin, vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin” çağrısında bulundu…

Esenyurt mağdurları çaresiz kaldı!

Esenyurt mağdurları, 11 Şubat’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bekledikleri umutlu haber gelmeyince çaresiz kaldı. Mağdurlar parasını ödedikleri evlerini alabilmek için yetkililerden yardım bekliyor…

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Güngören'de imar krizi ortadan kalktı!

Güngören Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda Güngören'de riskli binaların dönüşümüne yönelik  yüzde 25 ilave inşaat hakkı oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Kıbrıs'taki emirname krizi İmar Üst Kurulu ile çözülecek!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, emirname krizinde vardıkları çözümü açıkladı. Gürcafer, Kıbrıs'ın imar planlarının İmar Üst Kurulu tarafından yapılacağını söyledi.

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

esenyrut imar krizi çözüm Haberi

esenyrut imar krizi çözüm

Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, Esenyurt’ta yaşanan imar sorununu değerlendirdi. Esenyurt’un İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinin başında yer aldığına dikkat çeken Sever, inşaatı ve satışı devam eden projelerin imar değişikliğinden etkilenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Vatandaşın ve müteahhitlerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Sever, bölgede çok sayıda nitelikli projeler üreten firmaların yer aldığını yaşananlardan vatandaşın yanı sıra bu firmaların da etkilendiğini söyledi. 


Projelerinizi revize edin

Hasoğlu Yapı olarak Newista Residence projelerinin ruhsatını alabilmek için revizyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Sever, diğer firmaların da imar değişikliklerini gerçekleştirmelerini ve konut sahibi olmak isteyen vatandaşları daha fazla mağdur etmemelerini vurguladı. 


Esenyurt’ta fırsatlar devam ediyor

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler için Esenyurt’ta fırsatların devam ettiğine dikkat çeken Hasan Sever, konut alacakların projeyi gerçekleştiren firmanın geçmişine, yaptığı...