18 / 07 / 2024

Esenyurt konut arayışı

Esenyurt konut arayışı

Konut sektöründe artan kampanyalar online konut aramalarına hemen yansıdı. Sektörde faiz indiriminin duyurulduğu 7 Mayıs’tan bu yana internette ‘konut kredisi’ arama oranı, 4 katlık bir artış yaşadı.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nden Esenyurt'a 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi, Esenyurt'ta 2 bin 500 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Esenyurt konut satışında lider! 

Türkiye genelinde Ekim 2023'te en çok konut satışı mega kent İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'un ilçeleri masaya yatırıldığında da en fazla konutun 40 bin 545 adetle Esenyurt'ta satıldığı kaydedildi.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Kiralık konut arayışı her geçen gün yükseliyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler söyleyebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara hükmetti.

Deprem sonrası konut sektörünü neler bekliyor? 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası özellikle büyük şehirlerde yeni konut arayışının artacağını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

Esenyurt konut arayışı Haberi

Esenyurt konut arayışı

Emlakjet verilerine göre online ‘konut’ aramalarındaki artış ise KDV ve harç indiriminin de etkisiyle sadece 10 gün içinde yüzde 10’a ulaştı.

Mart ve Nisan’da kiralık daireye odaklanan konut alıcıları, Mayıs başında satılık dairede yüzde 2’lik bir artış trendi başlatırken indirimlerin duyulmaya başladığı son 10 günde ise bu oran hızla yüzde 10’a yükseldi. Satılık dairede en çok aranan ilçe ‘Esenyurt’, daire tipi ise ‘2+1’ oldu.


‘Hareketlenme kiralıktan satılığa döndü’

Verileri değerlendiren Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Emlakjet verilerine göre Mart ve Nisan aylarında kiralık daire aramasında gördüğümüz hareketlenme, Mayıs ayı ile yeniden ‘satılık’ daireye çevrildi. Satılık daire araması, Nisan ayında Mart ayına göre % 5’lik bir düşme göstermişti. Mayıs ayına girdiğimiz ilk haftada satılık daire aramasında görülen % 2’lik pozitif yönde...