18 / 05 / 2024

Eşin ikinci derece mirasta hissesi ne kadar

Eşin ikinci derece mirasta hissesi ne kadar

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper Hukukla ilgili tüm sorularınızı yanıtlıyor köşesinde yazdığı yazısında eşin ikinci derece mirasta hissesi terekenin yarısı olduğunu belirterek okurlarının sorularını cevapladı...

Ankara'da ekmeğe ikinci zam!

Ankara'da ekmeğe senenin ikinci zammı geldi. Buna göre, 200 gram ekmek 10 Türk Lirası olarak duyuruldu. 

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde hayata geçireceği proje ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Söz konusu projeden, Eczacıbaşı'nın kasasına ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek. İşte ayrıntılar...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Ekmeğe üç ayda ikinci zam 

Afyonkarahisar'da ekmeğe son üç ay içinde ikinci zam yapıldı. Bu son zamlarla birlikte kentte ekmeğe uygulanan zam oranı yüzde 66'ya ulaştı. İşte detaylar...

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ekonomi gündemi ile Türk-İş'in ev sahipliğinde 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi çalışması kapsamında ikinci toplantısını bugün gerçekleştirecek.

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras'tan geldi!

Yasemin Uras'ın 'Otelime çöktüler' iddiasıyla mahkemeye taşıdığı Bodrum’da bulunan Paramount Otel için ikinci dava da kardeşi Murat Uras tarafından açıldı. Murat Uras, otelin devri sebebiyle alacağını iddia ettiği 143 milyon Türk Lirası'nı; Unico Sigorta şirketlerinden talep etti.

Boşanan eşin mirasta hakkı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde boşanan eşin mirasçı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Ev satarken eşin rızası şart mı?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev satışında eşin rızasının şart olup olmadığını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İnşaat sektörü 2021'in ikinci yarısından umutlu!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet tarafından düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’ ekinlikleri gerçekleşti. Etkinlikte sektör temsilcileri 2021'nin ikinci yarısı için beklentilerini dile getirdi. 

Eşin ikinci derece mirasta hissesi ne kadar Haberi

Eşin ikinci derece mirasta hissesi ne kadar

Eşime babasından 2002 yılından önce kalan bir tarla var. Eşim vefat etti, çocuğumuz yok. Eşimin kardeşleri hayatta. Benim bu tarlada payım nedir? • N. A. 



Eşinizin vefatı üzerine size tarladan ne hisse kalacağını söyleyeceğim ama önce elbette şunu hatırlatmam lazım. Vereceğim yanıt sadece tarla için değil, eşinize ait tüm varlıklar için geçerli. Bunlara bankadaki para, kapıda duran araba vs. hepsi dahil. Evet geleyim yanıtıma: Mirasçılar derece derece aynlmıştır. Birinci dereceye alt soy girer, yani evlatlar ve onlann da evlatlan. 

Sonra sıra ikinci dereceye gelir. Bunlar da anne-baba ve kardeşlerdir. Sizin çocuklannız yani alt soyunuz yok. O halde miras ikinci derece mirasçılara kalacak. Ancak eşin mirasçılar arasında derecesi yok. Eş herkesle birlikte mirasçı. Ancak alacağı oran farklı. 

Eşin ikinci derece mirasçılarla birlikte mirasçı...