07 / 05 / 2024

eski binaların güçlendirilmesi

eski binaların güçlendirilmesi

Güçlendirme kredisi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor. Peki, eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

eski binaların güçlendirilmesi Haberi

eski binaların güçlendirilmesi

Eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Ekonomik ömrü tamamlanmak üzere olan eski binaların güçlendirilmesi için kredi kullanılabiliyor. Kredi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor.


Ayrıca, yapılar kentsel dönüşüm kapsamında güçlendirme kredisi kullanılarak da yenilenebiliyor. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


FAİZ DESTEĞİ ESASLARI

Bakanlık kendisine başvuran bankalarla protokol imzalar.

Banka, kredi başvurularını protokol hükümleri ve bankanın kredilendirme usul, esas ve mevzuatı çerçevesinde değerlendirir.


Banka kredi vermeyi uygun gördüğü hak sahiplerinin listesini Bakanlığa bildirir. Bakanlıkça başvuru 6306 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilir.


Faiz desteğinden yararlandırılacaklar Bankaya bildirilir.

Faiz desteği sağlanacak...