23 / 07 / 2024

eski hisar

eski hisar

İngiltere'de bir turizm firması Wight Adası açıklarında 1880'de yapılan Old Fort'un (Eski Hisar) bulunduğu küçük adanın üzerine yuvarlak şekilli bir otel inşa etti. Açılışı bu hafta yapıldı.

Eskişehir'de 328 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

Eskişehir Alpu Belediyesi, Eskişehir ili, Alpu ilçesi, Ağaçhisar ve Yunusemre mahallelerinde yer alan 4 adet arsayı satıyor. Peki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Ankara Şereflikoçhisar'daki eski hastane binası TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Şereflikoçhisar'da bulunan eski devlet hastanesi binasının akıbeti ile ilgili olarak 3 soru hazırladı..

Manavgat NOX Mİmarlık açıldı!

Manavgat'ta bünyesinde 4 mimar bulunduran Nox Mimarlık, Eski Hisar Mahallesi Güllük Caddesi'nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa Hisar İçi turizme kazandırılıyor!

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi'nin yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa'nın ortaya çıkartılması için 'Yaşayan Tarih Hisar İçi' projesini hayata geçiriyor.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Anadolu Hisarı'nda 25.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İstanbul Beykoz İlçesi'nde Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü içerisinde bulunan eski fabrika Beykoz Sulh Mahkemesi tarafından 25 milyon 746 bin TL bedelle ihale ediyor.

Nevşehir Uçhisar'da imar planı çalışmaları başladı!

Nevşehir'in Uçhisar kasabasında "Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Old Fort'un üzerinde 200 kişilik otel açıldı!

İngiltere'de bir turizm firması Wight Adası açıklarında 1880'de yapılan Old Fort'un (Eski Hisar) bulunduğu küçük adanın üzerine yuvarlak şekilli bir otel inşa etti. Açılışı bu hafta yapıldı.

Eskişehir'in Ballıhisar Köyü Frig uygarlığının üstünden taşınıyor!

Arkeolojik kazılarda, Frig uygarlığının üstüne kurulduğu anlaşılan Eskişehir'in Ballıhisar köyü nihayet taşınıyor.Karar, sit alanı içinde kalan evlerine çivi çaktıkları için ağır cezada yargılanan köylüyü de sıkıntıdan kurtaracak

Ballıhisar'da evine tek bir çivi çakan ağır cezada yargılanıyor!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine 16 km uzaklıktaki Ballıhisar'da yaşayan köylülerin yarısı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Köyün bulunduğu bölgenin tarihi Frig uygarlığının üzerinde bulunması nedeniyle evinlerini tamir edemiyor

Hisar Camii'sinin restorasyonu bitiyor!

İzmir"in en eski camilerinden Hisar Camisi"nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. çalışmaların Kurban Bayramı"na kadar bitirilmesi hedefleniyor  

eski hisar Haberi

eski hisar

Açılışı bu hafta yapılan ve oda rezervasyonları aylar öncesinden başlayan otel, müşterilerinin ilgisini çekiyor. Üst kısmında acil durumlar için helikopter pisti ve çocuklar için bir park bulunan tarihi bölgedeki otel, 23 odasıyla azami 200 kişiyi barındırabiliyor. Otelde bir gece konaklamanın ücreti ise bin 860...