05 / 05 / 2024

eski malikin tahliye süresi

eski malikin tahliye süresi

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Deprem riski taşıyan Keşan Belediye Binası tahliye edilecek!

Edirne Keşan'da yer alan eski belediye binası hakkında deprem riski taşıması nedeniyle tahliye kararı alındı.

Pana Yapı davasında tüm tutuklu sanıklara tahliye!

Fikirtepe’de Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında yer aldığı 23 sanıklı davaya devam edildi. Eski Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk dahil tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi, Şaşmaz’ında yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Tahliye taahhüdü nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2016’da 900 TL’ye ev tuttum. Kontrat için gittiğim gün ev sahibi tahliye taahhütnamesi çıkardı, ses çıkarmadım. 1 yıl sonra rayiç bedel diye kirayı 1100 yaptım. Mahkemeye versem eski yüzde 30 yüzde 40 farkları geri alabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Saadet Partisi'nin genel merkez binası tahliye edilecek!

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz'ün açtığı dava sonucunda Saadet Partisi'nin genel merkez binası 1 ay içinde tahliye edilecek.

Asena Atalay'ın Beykoz'da oturduğu eve tahliye kararı!

Asena Atalay ve Caner Erkin cephesinde yeni gelişme yaşandı. Erkin'in eski eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle dava açılmasıyla başlayan tartışmaya Erkin karşılık verdi. Erkin, Beykoz’da Atalay için kiraladığı evin bedelini ödemeyince hakkında tahliye kararı çıkarıldı.

Cahit Paksoy tahliye edildi!

Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen İhlas Holding eski Üst Yöneticisi Cahit Paksoy'un, avukatının itirazı üzerine tahliye edildiği öğrenildi

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Afyonkarahisar ATSO'nun eski binası yıkılacak!

ATSO eski binası 4 Eylül'e kadar tahliye edilecek, 5 Eylül'de yıkılacak Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, "çürük yapı" olarak tespit edilen Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski binasında yıkım çalışmaları 5 Eylül'de başlayacak.

Kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracını her istediği zaman tahliye edemiyor. Ancak, gereksinim, yeninden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi durumlarında kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri neler

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır?

İster mesken ihtiyacınızı karşılamak için ister yatırım amaçlı olarak bir ev aldığınızı düşünelim. Peki, ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır? Kiracı veya eski malik ne zaman ve nasıl çıkarılır?

eski malikin tahliye süresi Haberi

eski malikin tahliye süresi

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor.


Ancak içinde kiracısı bulunan bir ev satın alındığın durum değişiyor. Kanunen içinde kiracı varken alım yapılması ve bu eve ihitiyacın olması halinde kiracıya tahliye bildirimi yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak...