04 / 05 / 2024

eski pendik ilçesi

eski pendik ilçesi

1944 yılında Pendik'te Yunus Tren İstasyonu'na on beş dakika uzaklıkta, toplamda 33 dönüm arazi satılacakmış. İstenen fiyat ilanda verilmese de çiftlik yıllık 10 bin lira kar temin ediyormuş.

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

Pendik'te KDV'den muaf arsa fırsatı! İstanbul'dan arsa alacaklara Kasım müjdesi geldi! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Dolayoba'da yer alan arsayı satıyor. Peki Pendik Dolayoba'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Pendik Dolayoba ve Yayalar mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı! 

Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi, 43 ve 4931 (Eski:0/1391) parseller ile Yayalar Mahallesi, 1370 (Eski: 0/92) parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik 450 konutlar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Çınardere Mahallesi, 450 Konutlar ve Çevresi Muhtelif parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik'te konut imarlı arsa 2 taksitle satılıyor! İstanbul'dan arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! 

İstanbul Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi Yayalar Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 40'ı peşin kalanı 2 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Pendik Yayalar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Pendik'te 2 taksitle 2 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

İstanbul Pendik Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Doğu (Kavakpınar) ve Dolayoba mahallelerinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Pendik'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

İBB, Pendik'te konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler aman bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Yayalar mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Pendik'teki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Pendik'te yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle arsa satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtdoğmuş Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle satıyor. Peki Pendik Kurtdoğmuş'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Yayalar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yayalar Mahallesi, 920 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik'te arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye resmen açıkladı! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Pendik Dolayoba'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

eski pendik ilçesi Haberi

eski pendik ilçesi

Satılık küçük bir çiftlik


Pendik, Yunus İstasyonları'na on beş dakika mesafede içerisinde bir dam ve bir kuyusu olup 300 adet kiraz ve vişne ağacı ile 40 kadar zeytin ağacı ve 25 dönüm on bin kütük, 7 parça bağ ile 8 dönüm 3 parça tarlası toplu olarak bir arada Yakacık'ın en güzel bağlarından bulunan ve senevi on bin lira kar temin eden bağ meraklıları için görülmeye değer, hayvan beslemeye müsait arazisi olan bu küçük çiftlik satılıktır. Tafsilat almak isteyenlerin Cağaloğlu'nda Ahmet Halit Kitabevi'ne müracaatları.


(1944 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 17 Kanunuevvel (Aralık) 1944 


Abdullah Kutalmış...