17 / 05 / 2024

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yıkılacak mı

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yıkılacak mı

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu binası yerine 20 derslikli modern bir eğitim kurumu yapılacak. Eskişehir il Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Arsayla ilgili sorunumuzu hallettik, ihale süreci bitti" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

TOKİ Eskişehir projesinde son dakika! Tek bir ilçede 71 yeni konut inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Eskişehir projesi kapsamında sadece tek bir ilçede tam 71 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Eskişehir projesi için beklenen tarih geldi! Tam 71 yeni konut geliyor! Aman kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir'de inşa edeceği 71 yeni konutun ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Akfen GYO, Eskişehir Ibis otelinin değerini açıkladı!

Akfen GYO Eskişehir Ibis otelinin değerleme raporu yayınlandı ve otelin değerini açıkladı. Peki Akfen GYO Tuzla Eskişehir Ibis otelinin değeri ne kadar? Akfen GYO Eskişehir Ibis otelinin değeri...

TOKİ Eskişehir projesi için düğmeye bastı! Başvurular için tarih açıklanıyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir'de 77 konut inşa edecek. İşte detaylar...

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 428 konutluk yeni proje inşa edecek!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı projesiyle 428 yeni konutun yanı sıra ticaret merkezi de inşa edecek.

TOKİ Eskişehir'de 428 ucuz konut inşa edecek! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 428 yeni konut inşa edecek. Söz konusu projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Eskişehir projesi için düğmeye bastı! 598 yeni konut inşa edecek!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir'de 598 konut ve 1 adet ticaret merkezi inşa edecek.

TOKİ Eskişehir'de 428 konutluk yeni proje inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 428 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi 24 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konutluk yeni proje inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konut inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'deki imar planına ilişin açıklama!

TOKİ'den Eskişehir'de bazı basın yayın organlarında yer alan "Eskişehir Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesiyle ilgili belediye meclisi kararına TOKİ'nin itiraz etmesi"ne ilişkin yapılan haberlere dair açıklama yapıldı.

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yıkılacak mı Haberi

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yıkılacak mı

Eskişehir'de, yerine daha büyük ve modern eğitim kurumu yapılması için boşaltılan, ancak 2 yıldır metruk halde bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nun yıkımına başlanırken, şimdiye kadar yaşanan sıkıntının arsa davasından kaynaklandığı ortaya çıktı.


Eskibağlar mahallesinde bulunan okulun yıkılması Eskişehirliler tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Alkol ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldiği için çok sayıda ihbar alan ve çevreden geçenlerin adeta korkulu rüyası haline gelen okula, ilk kazma vurularak yıkım çalışmaları başlatıldı. Mithat Paşa Okulunda 2 yıldır çalışma yapılamamasının sebebinin ise, okulun yapıldığı arsada başka bir ailenin payı olması olduğu ortaya çıktı. 


"Arsayla ilgili sorunumuz olduğu doğru"

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, daha önce yaptığı açıklamada, okulun yıkılmasının ihale aşamasında olunduğunu ve yerine 20 derslikli modern bir okul yapılacağını belirtmişti. Okulun yıkım...