26 / 11 / 2024

Eskişehirde deprem

Eskişehirde deprem

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.

Deprem bölgesinde her gün ortalama bin 500 konut tamamlanacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 250 bin konut kampanyasında, 88 bin konut tamamlandı. Deprem bölgesinde her gün ortalama bin 500 konutun tamamlanacağı belirtilirken, 2025 yılında ise dar gelirliler için 81 şehirde yeni konut kampanyası başlatılacak.

Milli Emlak’tan Eskişehir ve Muğla’da satılık arsalar! İki büyükşehirde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Muğla’da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 16 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

O şehirde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir denmişti! Deprem araştırmacısından son dakika açıklaması geldi! 

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, sosyal medya hesabından Kayseri'de 7.5'lik depreme karşı açıklamada bulundu. Peki Kayseri'de 7.5 büyüklüğünde deprem olma olasılığı var mı? 

Deprem bölgesindeki 3 şehirde yeni imzalar atıldı! Bu sene 200 bin konut depremzedeye teslim edilecek!

Deprem bölgesinde konut çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta 1451 yeni konutlar için sözleşme imzalandığı belirtildi. İşte detaylar...

Adıyaman'daki deprem konutlarının tamamı seneye teslim edilecek!

Adıyaman Valisi Osman Varol, şehirde yapımı devam eden deprem konutları ile köy evlerinin tamamını 2025 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Endeksa mega kent İstanbul’un en eski ve deprem açısından en riskli mahallelerinde gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Peki kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiliyor? İşte o analiz...

İstanbul'da artık binalar yoruldu: İstanbul'da çok eski faylar var! Deprem uzmanından son dakika açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, dün Küçükçekmece'de çöken binaya değindi ve  İstanbul'un deprem riski, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili önemli açıklamalar

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde kura heyecanı başladı. Merakla beklenen kura çekilişleriyle 30 bin 697 konut sahibini bulacak. 

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Uzman isimden korkutan açıklama: O şehirde her an büyük bir deprem olabilir!

Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Yüksekova'nın zeminine ve üzerinde bulunduğu fay hattına dikkat çekerek, her an büyük bir deprem olabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Eskişehirde deprem Haberi

Eskişehirde deprem

Çalışmayı yürüten ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, 1992 yılında MTA'nın Türkiye'de deprem üreten fayların haritası yaptığını hatırlatarak, haritadan sonra 1995 yılında Dinar'da, 1998 yılında Adana'da, 1999'da yılında Gölcük'te meydana gelen depremler söz konusu haritanın yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu kaydetti,.


MTA'nın, bu haritayı 2012 yılında revize ettiğini anlatan Altunel, şöyle konuştu:


"Harita tamamlandıktan sonra deprem üreten faylar çizildi. Ancak bunların ne kadar sıklıkla deprem ürettiği, depremlerin büyükleri konusunda bilgi yoktu. Bunun üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı Deprem Araştırma Merkezi, 'Ulusal Deprem Araştırma' projesi başlattı. Bu kapsamda 2023 yılına kadar ülkemizdeki bütün deprem üreten fayların tarihsel dönemdeki deprem aktiviteleri ve gelecekteki davranışları konusunda bilgiler elde edilecek. MTA'nın koordinatörlüğünde ESOGÜ, İstanbul Teknik...