16 / 05 / 2024

Eskişehirde deprem

Eskişehirde deprem

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde kura heyecanı başladı. Merakla beklenen kura çekilişleriyle 30 bin 697 konut sahibini bulacak. 

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Uzman isimden korkutan açıklama: O şehirde her an büyük bir deprem olabilir!

Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Yüksekova'nın zeminine ve üzerinde bulunduğu fay hattına dikkat çekerek, her an büyük bir deprem olabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek ve eski Başkanı Adnan Polat deprem bölgesinden seslenerek, “Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” dedi.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları 29 Ekim'de teslim edilecek!

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada TOKİ'nin İslahiye'de yapımını sürdürdüğü deprem konutlarını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edilecek!

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamda Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edileceğini kaydederek, bunların 12 bin 607'sinin köy evi olduğunu söyledi.

Eskişehirde deprem Haberi

Eskişehirde deprem

Çalışmayı yürüten ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, 1992 yılında MTA'nın Türkiye'de deprem üreten fayların haritası yaptığını hatırlatarak, haritadan sonra 1995 yılında Dinar'da, 1998 yılında Adana'da, 1999'da yılında Gölcük'te meydana gelen depremler söz konusu haritanın yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu kaydetti,.


MTA'nın, bu haritayı 2012 yılında revize ettiğini anlatan Altunel, şöyle konuştu:


"Harita tamamlandıktan sonra deprem üreten faylar çizildi. Ancak bunların ne kadar sıklıkla deprem ürettiği, depremlerin büyükleri konusunda bilgi yoktu. Bunun üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı Deprem Araştırma Merkezi, 'Ulusal Deprem Araştırma' projesi başlattı. Bu kapsamda 2023 yılına kadar ülkemizdeki bütün deprem üreten fayların tarihsel dönemdeki deprem aktiviteleri ve gelecekteki davranışları konusunda bilgiler elde edilecek. MTA'nın koordinatörlüğünde ESOGÜ, İstanbul Teknik...