03 / 05 / 2024

ev alma dönemi

ev alma dönemi

Coldwell Banker’a bağlı Avantaj Gayrimenkul sahibi Nurettin Gündoğdu, mevcut dönemin ev alanın kazandığı bir dönem olduğunu söyledi..

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Konut sitelerinde çift aidat dönemi! 10 bin liraya kadar yükseldi! Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Konut sitelerinde çift aidat dönemi resmen başladı. Pek çok apartman ve sitelerde aidatlar, yüzde 200'leri bulan oranlarda arttı. İşte ayrıntılar...

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev alma hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Salgında yeni ev alma paniği yaşandı!

Koronavirüs salgınında yaşam standartların değişmesi en çok konut tercihlerini değiştirdi. Bu dönemde evlerini ofise çeviren vatandaşlar yeni ev alma paniği yaşadı. 

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

2020 kira geliri beyanname dönemi başladı!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için beyanname vermek zorunda. 2020 kira geliri beyanname dönemi başladı.

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Konut kredisiyle ev alma dönemi bitiyor mu?

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bankacılıkta 2019 yılının genel trendlerini anlattı. Leblebici, ''Konutta uygun bir Faiz oranı veriyoruz ve agresifiz ama talep yok. Talep olmayınca istediğiniz kadar fiyatı indirin olmuyor'' dedi.

ev alma dönemi Haberi

ev alma dönemi

Coldwell Banker’a bağlı Avantaj Gayrimenkul sahibi Nurettin Gündoğdu, konut piyasasını değerlendirerdi. Gündoğdu "Ev alanın kazandığı bir dönemdeyiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.


Coldwell Banker’a bağlı Avantaj Gayrimenkul çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi. Düzenlenen seminer öncesinde konuşan Avantaj Gayrimenkul sahibi Nurettin Gündoğdu, Coldwell Banker hakkında bilgiler verdi. Gündoğdu, "Coldwell Banker 1906 yılında kurulmuş bir firmadır. 49 ülkede 3 bine yakın ofisi ve 120 bin gayrimenkul danışmanı ile faaliyet gösteriyor. Bu sayısı Türkiye’de ise 122 ofis ve bin 352 gayrimenkul danışmanı olarak devam ediyor. Bizim hedefimiz insanların güvenini kazanıp başarılı işlerin altına imza atabilmektir" dedi.


Gündoğdu, şunları da kaydetti:

"Kayseri’de her sektörde olduğu gibi durgunluklar yaşıyoruz. Döviz kurlarının hareketli olması, banka faaliyetlerinin yükselişe geçmesi ve gayrimenkulünü satacak olan insanların fiyatlarında yükseliş göstermelerinden dolayı fiyatlar artıyor. Fiyat artınca...