24 / 07 / 2024

ev hibe harcı

ev hibe harcı

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

Ev hibesi ne kadar?

Tapu hibe işlemi, genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler tarafından gerçekleşiyor. Peki, bir eviniz olduğunu ve hibe etmek istediğinizi düşünelim. Peki, ev hibesi ne kadar?

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Toskana'da ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor. Son tarihin 27 Temmuz 2024 olarak açıklandığı destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 

Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Konut piyasası son zamanlarda zor günler geçiriyor. Piyasanın yeniden canlanması ve istikrarın korunması için  yeni bir takım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuluyor.  Bunlardan en önemlisi de ev sahiplerini yakından ilgilendiren tapu harcı konusu oldu.

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Depremden sonra talepler çığ gibi arttı! İsteyen hibe desteği bile alabilir! İşte detaylar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından prefabrik evlere talep artıyor. Prefabrik evlerin fiyatı yapılışı itibariyle değişiklik gösteriyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler devletten hibe desteği alabilirsiniz. İşte detaylar!

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapuda bunu yapana ceza yağacak! 

Ev alıp satacaklar aman dikkat...Gerek gelir vergisini düşürmek gerek daha az tutarda tapu harcı ödemek için gayrimenkulün satış değerini düşük gösterenlere ceza yağacak... İşte detaylar...

Ev alacaklar elini çabuk tutsun! Yeni yılda tapu harcına rekor zam! İşte detaylar!

Tapu harcının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte ev alıp satacak kişilerin merak ettiği sorular ve yanıtları!

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Bu haberi okumadan arsa almayın! Son dakika açıklaması şimdi geldi! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak

Ev almayı düşünenler dikkat, son dakika açıklaması şimdi geldi! Tarih verildi, tam 40 ilde başlıyor, KDV’den ve tapu harcından muaf tutulacak. Ödemeler yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade ile yapılacak. İşte detaylar...

ev hibe harcı Haberi

ev hibe harcı

Taşınmaz mallar, tapu dairesinde satış yolu ile bir başkasına devredilebildiği gibi, bağış yolu ile de devredilebiliyor.


Bağış işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Hibe işlemi için ödenecek harç oranı, satış oranından farklı olup, bu bedeli yalnız tapuyu bağışlayan kimse ödüyor. Bilindiği üzere satış işlemlerinde harcı her iki taraf da ayrı ayrı ödüyor.


Peki, bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar?


Tapu hibe harcı 2017

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında ödeme yapılıyor.


Tapu...