25 / 05 / 2024

Ev işçileri sözleşmesi

Ev işçileri sözleşmesi

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerince Uluslararası Çalışma Örgütü ( ILO ) için hazırlanan '' Türkiye'de Ev İşçileri '' raporunda, Ev işçilerinin tek bir meslek standardı olmadığını belirtildi...

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2022!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan öz sözleşme oluyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2022...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Reysaş GYO'nun Çayırova'daki deposu için imalat ve montaj işleri sözleşmesi imzalandı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2086 ada 5 parselde yer alan Çayırova 1 nolu deposunun üst katında yapılacak bölme duvar imalat ve montaj işleri için İmalat ve Montaj İşleri Sözleşmesi imzalandı.

Kira sözleşmesi örneği 2020!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmaya göre tüm anlaşmazlıkların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanıyor? İşte Kira sözleşmesi örneği 2020...

2019 kira sözleşmesi örneği!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşma kapsamında taraflar arasında oluşabilecek sorunların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanır? İşte 2019 kira sözleşmesi örneği...

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

Kiptaş Çatalca Sosyal Konutları'nın PVC işleri sözleşmesi imzalandı!

Kiptaş Çatalca Sosyal Konutları 2.bölge 1021 adet daire inşaatı kapsamında; PVC doğrama , körkasa ve ısıcam işleri 2 milyon 475 bin TL + KDV bedelli anahtar teslim götürü bedel sözleşme kapsamında alt işveren sözleşmesi imzalandı.

Ev işçileri sözleşmesi Haberi

Ev işçileri sözleşmesi

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerince Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) için hazırlanan ''Türkiye'de Ev İşçileri'' raporunda, ''Ev işçilerinin tek bir meslek standardı olmadığı göz önüne alınarak çocuk, hasta ve yaşlı bakımı için mesleki yeterlilikler tespit edilmeli, standarda ve sertifikasyona bağlanmalıdır'' denildi.


Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülay Toksöz ve Doç. Dr. Seyhan Erdoğdu tarafından ILO için hazırlanan, ''Türkiye'de Ev İşçileri'' çalışması, ev işçisi kadınların mevcut durumlarına ve sorunlarına ışık tutmak ve sorunların çözümü için öneriler geliştirmek amacıyla yapıldı.


Ev hizmetlerindeki yerli ve göçmen emek konusuna değinilen araştırmada, Türkiye'nin çevresindeki eski sosyalist ülkelerden kadınların, 1990'lı yıllardan itibaren ülkelerinde yaşanan ekonomik alt-üst oluş sonucu ev hizmetlerinde çalışmak için Türkiye'ye gelmeye başladığı belirtildi.


Kadınların bir kısmının ülkelere göre değişen sürelerde turist vizesi alarak veya vize gerekmeden...