24 / 07 / 2024

ev Isı Pay Ölçer

ev Isı Pay Ölçer

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Ege Yapı Pay ön satışta! Yeni proje!

Ege Yapı'nın Yalova'da hayata geçirdiği yeni projesi ön satışa çıktı. Ege Yapı Pay adını taşıyan projeden yüzde 30 peşinatla arsa ve ev sahibi olunabiliyor.

Bu hisseleri düzenli alanlar 4 yılda ev ve araba sahibi olabilir!

Kârlarının bir kısmını hissedarlarına kar payı olarak dağıtan şirketler, yatırımcılara düzenli gelir elde etme fırsatı sunuyor. Peki hangi hisseleri düzenli alanlar 4 yılda ev ve araba sahibi olabilir?

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Ev sahipliğini yükseltmek amacı ile arsadan konut modelini devreye alan Babacan Holding, ilk etapta Tuzla’da başlattığı 1+1’de arsa payını 990 bin TL’den satışa sunduğunu açıkladı. Buna göre, aylık taksitler 24 ay için 29 bin TL’den başlamış olacak. 

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Miras kalan ev pay sahibinden habersiz satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesi vefat ettikten sonra kardeşinin, dedesinin de payı olan bir evi sattığını belirten okuyucu, olayın üzerinden 20 sene geçtiğini söyledi ve dava açıp açamayacaklarını sordu.

Mesut Özil kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı...

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Peki kat karşılığı arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021...

Kentsel dönüşümde 'arsa payı'nın önemi!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde 'arsa payı'nın önemi...

Airbnb'nin pazar payı yüzde 20'e yükseldi!

Dünyanın en çok kullanılan online ev paylaşım, seyahat ve konaklama uygulaması Airbnb’nin ABD’de pazar payı seviyesi yüzde 20’ye yükseldi.

eZLO, akıllı ev sistemlerinde büyüyecek!

Comodo'nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan ve akıllı ev sistemleri geliştiren eZLO, ABD'de sektörün güçlü oyuncularından MlOS'u satın aldı. Şirket bu sayede akıllı ev pazarındaki payını artırmayı hedefliyor… 

Arsa payı yüzde 20'ye düşerse 5 milyon kişi ev sahibi olur!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, arsa payının inşaat maliyetleri içindeki oranının yüksek olmasından dolayı, halen birçok kişinin konut satın alamadığını söyledi. 

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

ev Isı Pay Ölçer Haberi

ev Isı Pay Ölçer

İsta tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor. Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına katkıda bulunuyor.

Türkiye’de enerji tasarrufunun teşvik edilmesi kapsamında yürürlüğe konulan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre ısı tasarrufu ve enerji verimliliği sağlanması amacıyla tüm binaların Isı Pay Ölçer sistemine geçmesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporuna göre yılda yaklaşık 600 TL tasarruf edilmesini sağlayan Isı Pay Ölçer sistemine geçen apartmanlarda daire sakinlerinin bütçesi hafiflerken; çevre korumasına da katkı sağlanmış oluyor. Türkiye’de Isı Pay Ölçer sistemiyle enerji israfının önleneceğini tüketicilerin de daha düşük maliyetlerle ısınma imkanı bulacağını belirten ista yetkilileri...