05 / 05 / 2024

ev kira zam oranı 2015

ev kira zam oranı 2015

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Kira geliri elde edenler aman dikkat! Bunu yapmayanlar yandı! 

2023'te ev kira gelirleri 21 bin TL'nin üzerinde olanlar ve iş yeri kira gelirleri 150 bin TL'nin üzerinde olanlar vergi beyannamesi verecek. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Ünlü avukattan çarpıcı açıklama: Vatandaş 'siyaset ve oy üzerinden bana parmak sallama' diyor! Vatandaşın derdi ev, kira

Seçimlere sayılı günler kaldı. Belediye Başkanları birbirleri ile koltuk savaşı yaparken olan yine vatandaşa oluyor. Ünlü avukat Ersan Şen ise vatandaşın derdinin koltuğa kimin geçeceğinin olmadığını asıl dertlerinin neler olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

İş yeri/ev kira zammı ne kadar oldu? Konutta yüzde 25 kira zammı geçerli mi?

Aralık ayı kira artış oranı, kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan kasım ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netlik kazandı.

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Kia’dan Niro Hibrit ve Niro EV modellerine zam gelmedi! Ağustos fiyatlarıyla yola devam!

Kia’nın Niro modellerine bu ay zam gelip gelmeyeceği merak edilirken Kia’dan yapılan açıklamada zam gelmeyeceği öğrenildi. Kia, bu modeller için ağustos ayı fiyatıyla satışlara devam edeceğini duyurdu.

Kia’dan Niro Hibrit’e 130 bin TL ve Niro EV’e ise 50 bin TL zam geldi!

Kia, tüm modellerinin fiyat listesini bir bir revize ederken, Niro Hibrit ve Niro Ev modellerine zam yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda, Niro Hibrit’e 130 bin TL ve Niro EV’e ise 50 bin TL zam geldiği belirtildi.

ev kira zam oranı 2015 Haberi

ev kira zam oranı 2015

Ev kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 1 senelik süre, bir kira dönemi olarak nitelendiriliyor. Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor.


Ev kiracısına yapılacak zam, Borçlar Kanunu gereğince üretici fiyat endeksi oranlarını geçmeyecek şekilde yapılıyor.


Ancak kanunda hangi ÜFE oranının hesaplamada kullanılması gerektiği belirtilmiyor. Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu hesaplamanın bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı ile yapılması gerektiğini açıkladı.


Her ay açıklanan enflasyon oranlarına göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık...