07 / 05 / 2024

ev kiralama yasası mı gelecek

ev kiralama yasası mı gelecek

Evlerin kiralanmasıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bunun için yasal bir düzenlemeye gerek duyulmuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı bir genelgenin yeterli olacağı söyleniyor.

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Alman, Ukraynalı, Rus ve İngilizlerin ev almaları ve kiralamaları emlak piyasasını alt üst etti! 

Yabancıya yapılan satışlardan en çok yazlık bölgeler etkileniyor. Yazlık bölgelerde yabancı ev sahipleri, Türklere satış ya da kiralama yapmayı istemiyor. 

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 

Kiralık ev ve tatil konaklamalarında devrim niteliğinde uygulama: Missafir.com!

Kısa dönem ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan Missafir yerli girişim, ev sahiplerine teknolojik altyapılı uçtan uca gayrimenkul yönetimi desteği sunuyor.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

Ev sahiplerinden yeni kiralama trendi evi pansiyona çevirmek. Bazı ev sahipleri artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. Ranza başına ise 3.500 TL istiyorlar.

ev kiralama yasası mı gelecek Haberi

ev kiralama yasası mı gelecek

PKK ve DEAŞ’ın eylemlerinde kiralık araçları kullandıklarının ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Yasası’nı gözden geçirip, araç kiralamalarla ilgili bir düzenlemeye gitti. Araç kiralandığı andan itibaren güvenlik birimlerine bildirimi sağlandı. Önlemler etkili oldu. Şimdi de evlerin kiralanmasıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bunun için yasal bir düzenlemeye gerek duyulmuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı bir genelgenin yeterli olacağı söyleniyor. Yeni düzenleme yapıldığında artık emlakçılar ev kiralandıktan sonra doğrudan emniyete bildirimde bulunacak. Emlakçı, ev sahibi, muhtar ve semt karakollarının koordineli çalışabileceği bir sistemin üzerinde duruluyor. Günübirlik kiralıklarla ilgili hukuki durum ise araştırılıyor.


Uçaklarda, otellerde tutulan kayıt sistemi kiralık araçlar için getirilmişti. Şimdi sıra evlerde ve şehirlerarası otobüs firmalarında...


Hürriyet/Abdulkadir...