02 / 05 / 2024

ev paylaşımı boşanma davaları

ev paylaşımı boşanma davaları

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Boşanma davalarında gayrimenul paylaşımı konusuna değindi. Tamer Heper, okuyucusunun sorduğu soruya yanıtını bugünkü köşe yazısıyla vermiş oldu..

Ev alacağım diye çocuğunuzdan, kendinizden kısmanıza gerek yok! Ucuz kredi dağıtılacak!

Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar, konut piyasasının nasıl bir seyir izleyeceğini, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte Calman'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Boşanmalarda taşınmaz paylaşımı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugün kaleme aldığı köşe yazısında boşanan eşler arasında mal paylaşımını kaleme aldı. 

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Biten evlilikte mal paylaşımı nasıl yapılır?

Güzel hayallerle başlayan evlilikler beklenmedik sonuçlarla sonlanabiliyor. Resmi verilere göre; yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmaların ardından ise en çok mağduriyet ve kavgalar mal paylaşımında yaşanıyor. 

ev paylaşımı boşanma davaları Haberi

ev paylaşımı boşanma davaları

Eşimle geçinemiyoruz. Ben ayrılmak istiyorum. Ancak eşim söz arasında bana, sahibi bulunduğum daireyi verirsem boşanabileceğimizi söylüyor. Zaten gönül rızası ile vermezsem, mahkeme yasal olarak ortak olduğumuz için ona verirmiş. Oysa bu daire bana ailemden miras kaldı ve onu elimden çıkarmak istemem. Ne yapmalıyım? • Z.L. 


Önce size kısa bir yanıt, bildiğiniz gibi davranın. Şimdi de nedeni: Bir kere, evlilik birliği içinde uygulanan (ancak bizim toplumumuzun gelenek ve göreneğine uymayan) edinilmiş mallara katılma rejimi (sistemi) eşleri birbirinin malına ortak etmiyor. Sistem böyle çalışmıyor, detaymı zaman zaman yazdım, yakın tarihlerde yine yazarım. 

Bugün okuyucumun sorusunu yanıtlayayım, zira yerim ancak yanıta yetecek. 

Edinilmiş mallara katılma rejiminde, aile içindeki mallar ikiye ayrılır. Biri eşlerin şahsi malları, diğeri sisteme dahil olan mallar. 

Boşanma halinde hesaba katılacak olanlar sisteme...