17 / 06 / 2024

ev sahibi kiracının ödemediği aidatı öder mi

ev sahibi kiracının ödemediği aidatı öder mi

Kiracının ödemediği durumlarda, aidatlar mal sahibinden istenir. Nedenine gelince, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliki; gider ve avans borcu ile gecikme tazminatından, kiracısı ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutuluyor

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

'Şimdi fırsatçılar düşünsün' diyen mağdur ev sahibi: Kimse kendini garanti altına almadan evini kiralamayacak! 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kimsenin kendini garanti altın almadan evini kiralamayacağını söyledi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız 1 yıllık kontrat ile 12 yıl oturabilir!

Pek çok ev sahibi kiracısıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle evini tahliye etmek isterken, şaşırtıcı bir sonuçla karşılaşıyor. Sözleşme 1 yıllık olsa bile kiracı gerekli bir neden olmadan 12 yıl boyunca tahliye edilemiyor. 

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Mağdur ev sahibi, 'Sınırlanan kira gelirinizle yapmak isteyip yapamayacağınız bir şey yazın' dedi! Bakın ne yorum geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları devam ederken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden kısıtlanan kira gelirinizle yapmak isteyip de yapamayacağınız bir şey yazın dedi. İşte o paylaşım ve gelen yanıtlar...

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibinden şaşırtan bir paylaşım geldi. Müzeyyen Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden "Benim kiracım kıstığı kira ile estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor?" diye sordu. Paylaşıma gelen yorumlar şaşırttı...

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahibine borcu olan yabancı uyruklu kiracı firar etti! 

Bolu'da 15 gündür telefonlara bakmayan kiracı Afgan Abed E'ye ev sahibi ulaşamadı ve bunun üzerine eve giden ev sahibi kiracının firar ettiğini gördü.

ev sahibi kiracının ödemediği aidatı öder mi Haberi

ev sahibi kiracının ödemediği aidatı öder mi


“Aidat” olayı son derece önemli. Kiracının ödemediği durumlarda, aidatlar mal sahibinden istenir.

Nedenine gelince, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliki; gider ve avans borcu ile gecikme tazminatından, kiracısı ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutuluyor 



MAL SAHİBİNE HACİZ

Ödenmeyen aidatlar, bir ya da iki aylık olabileceği gibi, daha fazla da olabilir.

Apartman yönetiminin, aidatların tahsili konusunda gereken titizliği göstermemesi, sözgelimi kiracının da, işyerini ya da konutu terk edip gitmesi durumunda, ödenmemiş 6 aylık aidat varsa, bu aidatların tamamı, mal sahibinden istenir. Mal sahibinin, ödemeye yanaşmaması halinde, hakkında icra takibine başvurulabilir hatta malvarlığına haciz bile konabilir.

Bu nedenle, mal sahiplerinin apartman ya da iş merkezinin yöneticisine, aidatların ödenip ödenmediğini ara sıra sormalarında yarar var.

Gayrimenkul kiraya verilirken; gayrimenkule verilecek zarar, ödenmeyen kira, aidat ve benzeri giderler...