03 / 05 / 2024

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler

Ev sahibi olan kimselerin ödemekle yükümlü olduğu vergiler bulunuyor. Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler evin kiralanması durumunda da ev sahibinin yükümlülüğü oluyor. Peki, Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler?

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Kiracı evi boyatmazsa ev sahibi kiracının depozitosundan keser mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Ev sahibi depozitodan boya masrafı kesintisi yapabilir mi? İşte sorunun cevabı ve ayrıntılar...

Kiracı ev sahibi ilişkisinde 10 soru 10 yanıt! Hukuki haklarınız neler?

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki kira artış anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor. Her iki tarafta ayrı soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde merak edilen 10 soru ve yanıtları...

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasalar ile korunmaktadır. Kiracıların oturdukları eve dair merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazılarıdır!

Ev sahibi ya da kiracı fark etmez! Artık hepiniz bunu yapacaksınız

Ev sahibi ya da kiracı olmanız fark etmiyor. Yeni getirilen kanun ile birlikte bundan sonra sözleşmeler e devlet üzerinden yapılacak. Vatandaşların sözleşmelerini bu yolla yapmaya başlaması gerektiği ifade edildi.

Aile Bakanı resmen bizzat açıkladı! Ev sahibi kiracı fark etmez para ödemesi yapıldı şimdi hesabınıza tıklayın

Aile Bakanı tarafından ev sahibi ve kiracılara yönelik doğalgaz yardımı hakkında açıklamada bulunuldu. Bakan Yanık ödemelerin hesaplara geçmeye başladığını belirtti.

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

O ilde 3 adet daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bu fiyatlara bakın! 

Ankara PTT Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 3 adet daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Hemen bakın...

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler Haberi

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler

Ev sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu bazı vergiler bulunuyor. Bu vergiler yılın belirli dönemlerinde belirli oranlarda alınıyor. Ev sahibi taşınmazı kiraya versede ödemekle yükümlü olduğu vergiler bulunuyor. Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler arasında; emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. 


Emlak vergisi...

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenecek vergiler arasında emlak vergisi yer alıyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. 


2014 yılında ödenecek emlak vergisinin “2014 yılı için yeniden belirlenen bina ve özellikle arsa metrekare değerleri esas alınarak” ciddi oranda artması söz konusu olabiliyor. 2014 için tahakkuk ettirilecek vergiler de birincisi Mart-Mayıs 2014, ikincisi de Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.  Emlak vergisi oranları her yıl yeniden belirleniyor. 2014...