02 / 10 / 2024

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler

Ev sahibi olan kimselerin ödemekle yükümlü olduğu vergiler bulunuyor. Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler evin kiralanması durumunda da ev sahibinin yükümlülüğü oluyor. Peki, Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler neler?

Ev sahibi olmak isteyenler acele edin! Uzmanlar uyarıyor! 1-2 yıl içinde ev almayanlar bir daha alamayacak!

Konuta talep devam ediyor. Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 16,0 oranında artarak 127 bin 88 oldu. 1-2 sene içinde ev sahibi olmanın imkansız olacağını söyleyen uzmanlar 'hemen alın' uyarısı yapıyor. 

Kiracı-ev sahibi kavgalarını bitirmenin yolunu iki yıl önceden açıklamıştı! Tebernüş Kireçci şimdi hesap sordu! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci iki yıl öncesinde kiracı-ev sahibi kavgalarını bitirmenin yolunun konut arzını artırmaktan geçtiğini söylemişti. Kireçci sordu: 'yapılması gerekenler yapıldı mı?'

Konuta erişmek hayal oldu! Maaşlar eriyor, memur ev sahibi olamıyor! 

Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi, memur maaşlarının enflasyonun altında kaldığını ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı memur kesimin ev sahibi olamadığını açıkladı. 

Ev sahibi olmaya destek sunan 'konut mevduat hesabı' uygulaması nasıl işliyor? Gerçekçi mi?

Konut mevduat hesabı uygulaması, devletin konut satın almak için maddi destekte bulunması, vatandaşların ev sahibi olmasını teşvik etmek amacıyla hayata geçirildi. Peki sistem gerçekçi mi? İşte ayrıntılar...

3 milyon TL ile nasıl 7 milyon TL'lik ev sahibi olunur?

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden 3 milyon TL ile nasıl 7 milyon TL'lik ev sahibi olunacağını anlattı. İşte Arif Güdül'ün paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut kredisi faizleri vatandaşı evsiz bıraktı! Kredi ile konut sahibi olanların oranı yüzde 10 bile değil!

TÜİK Mayıs ayı konut satışları açıklandı. Verilere göre geçen ay yüzde 2,4 düşüş görüldü. Konut sahibi olmanın önündeki en büyük engel ise konut kredisi faiz oranları. Yüksek faizler vatandaşı evsiz bıraktı.

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Mağdur ev sahibi, 'Sınırlanan kira gelirinizle yapmak isteyip yapamayacağınız bir şey yazın' dedi! Bakın ne yorum geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları devam ederken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden kısıtlanan kira gelirinizle yapmak isteyip de yapamayacağınız bir şey yazın dedi. İşte o paylaşım ve gelen yanıtlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler Haberi

Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler

Ev sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu bazı vergiler bulunuyor. Bu vergiler yılın belirli dönemlerinde belirli oranlarda alınıyor. Ev sahibi taşınmazı kiraya versede ödemekle yükümlü olduğu vergiler bulunuyor. Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler arasında; emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. 


Emlak vergisi...

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenecek vergiler arasında emlak vergisi yer alıyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. 


2014 yılında ödenecek emlak vergisinin “2014 yılı için yeniden belirlenen bina ve özellikle arsa metrekare değerleri esas alınarak” ciddi oranda artması söz konusu olabiliyor. 2014 için tahakkuk ettirilecek vergiler de birincisi Mart-Mayıs 2014, ikincisi de Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.  Emlak vergisi oranları her yıl yeniden belirleniyor. 2014...