04 / 07 / 2024

ev sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri

ev sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamadıklarına dikkat çekiyor. Mağdur bir ev sahibi, kiracısının 4 bin TL'ye oturduğunu, ancak kendi evini 15 bin TL'ye kiraya verdiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

ev sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri Haberi

ev sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor.


İkincisi; mal sahibinin o eve ihtiyacı olduğu sebebiyle tahliye davalarında ihtiyacın samimi olduğunun kanıtlanması gerekiyor. Eğer bu ihtiyaç doğrultusunda kiracı tahliye edilirse taşınmaz üç yıl süreyle başkalarına kiralanamıyor.


Üçüncüsü; taşınmazı yeni alan mal sahibi içerideki kiracıya satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname göndererek kiracının tahliyesini talep edebiliyor. Ancak bu durumda kiracının 6 ay daha kullanım hakkı bulunuyor. Yine yeni satın alan malik eski kira sözleşmesinin sonunda da 1 ay içerisinde tahliye hakkını kullanabiliyor.


Dördüncüsü; yeniden inşaat ve güçlendirme, onarım sebepleri ile taşınmazın kullanımı imkansız ise mal sahibi tahliye...