02 / 10 / 2024

Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi

Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi

Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir

Kira sözleşmesinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Ev sahipleri ve kiracılar hemen baksın! Depozito ne kadar olmalı?

Kira sözleşmesi yapılırken kiracılardan genellikle depozito isteniyor. Binlerce kiracı ise depozito bedelinin ne kadar olması gerektiğini araştırıyor. Peki ev sahipleri kiracılarından ne kadar depozito isteyebilir? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar için kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken 5 önemli kural!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmazken, kira sözleşmeleri de sık sık gündeme geliyor. Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken 5 önemli kural...

Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat açıkladı!

Avukat Tarık Çakmak kira sözleşmelerinin dövizle yapılıp, yapılamayacağına dair açıklamalarda bulundu. Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat....

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz sözleşme süresi bitti diye sizi evden çıkaramaz!

Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramayacağını belirterek, “Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.

Yeni ev alan kişiler dikkat! Kira sözleşmesinde kritik detay! Hemen ihtar çekmek gerekiyor mu?

Yeni ev alan kişiler ihtar ve dava süresiyle ilgili detayları merak ediyor. Avukat Tarık Çakmak, yeni malikin, eski malik ile yaptığı sözleşme süreciyle ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahiplerinin neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlaması gerektiğini açıkladı. 

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahibi ve kiracıları yakında ilgilendiren kira sözleşmesinde tahliye taahhüdünde kritik ayrıntı ortaya çıktı. Peki kira sözleşmesinin bir yıl süreli olması ve bu sürenin henüz dolmamış olması taahhüdü geçersiz kılar mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kentsel dönüşümde emsal karar! Evin değeri düştü diye sözleşmeyi imzalamadı!

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binada birinci katta oturan bir ev sahibi, yeni projede zemin kattan daire verilince evinin değeri düştüğü gerekçesiyle sözleşmeyi imzalamadı.

Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi Haberi

Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi

Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?

Ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığında bu anlaşmayı resmi belge olarak düzenlemeleri gerekiyor. Taraflar arasında yapılan bu anlaşmaya kira sözleşmesi deniyor.


Kira sözleşmesi detaylandırıldığı takdir de her iki tarafın da mağduriyetine yol açabiliyor. Hatta yaşanacak sorunların çözümü için hukuki yollara bile başvurulabiliyor. 


Kira sözleşmesi açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kira süresi dolmadan ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?


Ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesi!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam etme hakkına sahip oluyor. 


Kira sözleşmesinin iptali için ev sahibinin haklı çıkmasını sağlayabilecek en önemli sebep ise kiracının kira bedelini...