29 / 04 / 2024

ev satarken neye dikkat edilmeli

ev satarken neye dikkat edilmeli

Evi alırken ödenen tapu harcı da değer artış kazancından düşülebilerek daha az vergi ödenebilecek. İstanbul’da bir vatandaşın sorusu üzerine Maliye özelge ile konuya açıklık getirdi.

Gayrimenkul alım ya da satımında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Şükrü Kızılot bugün, gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar hakkında yazdı. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, ileride vergiler yönünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken nasıl her şey didik didik araştırılıyorsa satarken de aynı özenin gösterilmesi gerekir. Peki, Ev satarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

10 soruda ev satmak!

Ev satarken ihtiyaç duyulan bilgileri ve yapılması gerekenleri 10 soru ve rehberde özetledik. İşte ayrıntılar...

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Ev satarken tapuya kim başvurur?

Ev satışı esnasında bazı sorular yöneltilmektedir. Onlardan biri de Ev satarken tapuya kim başvurur? şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Ev satarken hangi evraklar gereklidir?

Ev satarken hem alıcının hem de ev sahibinin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Peki Ev satarken hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Ev sahipleri aman dikkat! Cezası tam 50 bin Lira!

Aldığı evi 5 yıl içinde satan ancak yanlış beyanla vergiden kaçmak isteyen ev sahipleri büyük bir şokla karşı karşıya. 450 bin TL’ye aldığı evi 250 bin TL değer gösteren ancak satarken 700 bin TL değer gösterenlere 50 bin TL vergi ile cezalandırılacak.

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

Kocaeli'de akrabasından satın aldığı evin başkasına satıldığını öğrenen ev sahibi gerçek ev sahibinin kapıya dayanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

ev satarken neye dikkat edilmeli Haberi

ev satarken neye dikkat edilmeli

Evi alırken ödenen tapu harcı da değer artış kazancından düşülebilerek daha az vergi ödenebilecek. İstanbul’da bir vatandaşın sorusu üzerine Maliye özelge ile konuya açıklık getirdi.


Özelgede, değer artış kazancının hesaplanması sırasında, mülkün satın alma bedelinin yanı sıra değerini artıracak şekilde yenilenmesi veya ilaveler yapılması için yapılan harcamaların maliyet hesabına dahil edilebileceği vurgulandı. 2010 yılında 200 bin liraya aldığı evini 2013 yılında 300 bin liraya satan kişi, alırken o tarihte geçerli binde 16.5 üzerinden 3.300 lira, satarken de binde 20 oranı üzerinden 4 bin lira tapu harcı ödedi. Vatandaşın vergi kazancı, en düşük (yüzde 15) vergi üzerinden hesaplandığında dahi 1.110 liraya...