27 / 04 / 2024

ev tapularına aile konutu şerhi koyulması

ev tapularına aile konutu şerhi koyulması

Aile konutu şerhi nasıl konulur? sorusunun cevabı öncelikle eşin tapu sicil müdürlüğüne giderek yaşanılan yerin aile konutu olduğunu belgeleyen muhtarlık kağıdı ve ailenin nüfus kayıt örneğini bildirmesi gerekiyor...

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaklaşık 40 senedir devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu. Karayazılılar tapularına 40 yıl sonra kavuşuyor.

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) verileri İstanbul’da iki emekli maaşının bir ev kirasına yetmediğini gözler önüne serdi. İşte detaylar... 

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımı dahil mi? Memur maaşı 20 bin 373 TL mi oldu? Memurlar dikkat! 

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımının dahil olup olmadığı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ev hanımlarına Aile Bakanlığı tarafından bu kadar ödeme yapılacak! Almayı sakın unutmayın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler sürüyor. Bakanlık tarafından ev hanımlarına da bir ödeme gerçekleştirilecek.

Ev hanımlarına 1.100 TL ödeme yapılacak! Ev hanımlara hemen tıklamalı, Aile Bakanlığı duyurdu

Ev hanımlarına Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından destekte bulunulmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından açıklanan son destek hakkında da detaylar duyuruldu.

Sultangazi'de kentsel dönüşüm ile 30 aile tapularına kavuştu!

İstanbul Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tapuların teslimi gerçekleşti.

Çin'den yüksek ev kiralarına kısıtlama!

Yüksek ev kiraları sebebiyle harekete geçen Pekin yönetimi, kira zamlarına sınır getirdi. Artık ülkedeki konut sahipleri kiralarını yüzde 5'ten fazla artıramayacak.

İnternetten ev satışına yeni düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde neler değişti? İnternetten ev satışına hangi düzenlemeler getirildi? İşte ayrıntılar...

Manisa Saruhanlı'da 1.500 kişi tapularına kavuştu!

Saruhanlı Belediyesi, ilçede bulunan Cengiz Topel mahallesinde 6 yıldır devam eden imar sorununu çözerek 1.500 kişiyi tapularına kavuşturdu.

ev tapularına aile konutu şerhi koyulması Haberi

ev tapularına aile konutu şerhi koyulması


Aile konut şerhi nasıl konulur?


Aile konutu, evlilik süresince eşlerin yaşamlarını sürdürdüğü yer anlamına geliyor. Aile konutu tapusu eşlerden sadece birinin üstüne kayıtlı olabileceği gibi, ikisinin üstüne de kayıtlı olabiliyor. Buna göre, ne kadın ne erkek aile konutunu birbirlerine sormadan başka kişilere devredemiyorlar. Tabi bunun için tapuda aile konutu şerhi koydurmak gerekiyor. 


Aile konut şerhi nasıl konulur?


Eşlerden biri, evlilik cüzdanı ve bu konutun, eşlerin yerleşim yeri olduğunu gösterir muhtardan alınan belgeyle Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurur. Tapu memuru gerekli işlemi yaparak aile konutu şerhini koyacaktır. Önemli olan, evliliğin mevcut olduğunun ve bu konutun, aile konutu vasfına sahip olduğunun ispatıdır.


Bu yöntemden ayrı olarak, görülmekte olan bir dava sürecinde veya bir dava olmaksızın da aile konutu şerhi konulması talebi, hakimden istenebilir.


Aile konutu şerhinin amacı!


Aile...