11 / 05 / 2024

evi kendi kendine temizleyen robot

evi kendi kendine temizleyen robot

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlandı....

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Erman Toroğlu'nın boğaz manzaralı villası görenleri kendine hayran bıraktı!

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun boğaz manzaralı süper lüks evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Prefabrik evi kendi arsasına yaptırmayı düşünen vatandaşlar, ne kadar arsanın gerekli olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibinin ve o evi kiralayan kişilerin belli hakları vardır. Kiracılar, kendi haklarının yanında ev sahiplerinin haklarını da bilmek isterler. İşte bu hususta sorulan sorular ve onların yanıtları!

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Babamın üzerindeki evi kendi üzerime nasıl alırım? Devredilen hisse geri alınır mı?

Hisseli tapular çoğu zaman hissedarlarının elini kolunu bağlar. Bundan dolayı hisseli tapulara dair vatandaşlar pek çok sorunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

TOKİ hazırlıkları sürerken ülke bütününde altyapılı arsa satışı başlayacak. Evi olmayan vatandaş tek parselde kendi evini yapabilecek veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İşte detaylar…

Fırıncılar kendi kendine zam yaptı! Karar alınmadan ekmek fiyatları uçtu

Son altı ayda ekmek fiyatlarına üçüncü kez zam geldi. Fırıncılar, onay almadan ekmeği 4.5 TL’den satmaya başladı. İşte detaylar…

Kendi kendine yeten konutlara pandemi dopingi!

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Muski 2026 yılına kadar Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı hedefliyor. 

Begüm Birgören Caddebostan'daki evini kendisi yeniledi!

Ünlü oyuncu Begüm Birgören, Caddebostan'da 180 metrekare büyüklüğünde bir eve yerleşti. Birgören, tüm evi kendi yeniledi. Kapıları, duvarları ve dolapları boyadı...

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

evi kendi kendine temizleyen robot Haberi

evi kendi kendine temizleyen robot

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli.


Birçok insan için kabus olan ev temizliği gelecekte sadece bir düğmeye basılarak tamamlanabilecek. Ünlü beyaz eşya üreticisi Electrolux tarafından düzenlenen tasarım yarışmasının galibi “Mab” ismi verilen icat oldu.


Yarışmanın birincilik ödülünü alan ve gelecekten gelmiş gibi duran temizlik makinesi, evi taradıktan sonra kirli yerleri belirliyor ve temizlenmesi için arı benzeri küçük robotları bölgeye yolluyor. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlanan cihaz, ev sahibi keyfine bakarken evin temizliğini gerçekleştiriyor.


Arılardan esinlendim


Zapata, bir çiçekten polen alan arılardan esinlendiğini belirtti. Yarışmada, yemek hazırlayan üç boyutlu yazıcı ikinci sırayı alırken, temiz havayı çeken kent duvarı üçüncülük ödülünü kazandı. Bu temizlik yöntemini evlerde kullanabilmek için ise...