03 / 10 / 2024

evi satanın evden çıkma süresi

evi satanın evden çıkma süresi

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

Kredi faizleri düşüyor oturacağınız evi alın, ince hesap yapmayın!

Konut satışlarında son dönemde hareketlenme başlarken, bankalar dan da konut kredisi faiz oranlarında indirim haberleri geliyor. Oturmak için ev almak isteyenlerin kredi kullanmasında sakınca olmadığını söyleyen girişimci Mert Ergün, "İkamet edeceksem ince hesap yapmam, kim ne demiş bakmam" dedi.

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?” diye sordu.

Kiracılar evden çıkmak için para istiyor! Ev sahipleri çileden çıktı! Resmen haraç!

Yüzde 25 kira artış uygulamasıyla milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Evlerinin rayiç bedeli altında kira almak zorunda kalan ev sahipleri kiracılarını evden çıkarabilmek için para ödüyor.

Kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Mağdur ev sahipleri, tahliye edemedikleri kiracılarından gelen evden çıkma karşılığı para tekliflerini kabul ediyor. Peki kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Ev sahipleri dikkat! Kiracının elektriğini kesen ev sahibine ceza...

Ev sahipleri kiracılarının evden çıkmalarını sağlamak amacı ve onları bezdirmek için elektrik aboneliğini kapatma gibi bir yola başvurabiliyorlar. Bunu yapan ev sahiplerine ne ceza verilir, işte merak edilen konu ve detayları...

Ev sahibi 'İhtiyacım var, evden çık' diyorsa kiracı ne yapmalı? 

Ev sahipleri zaman zaman kiracılarının kapısını çalarak evden çıkmalarını isteyebiliyor. Peki ev sahipleri ihtiyaçları nedeniyle kiracısını evden çıkartmak istediğinde kiracılar ne yapmalı? İşte ayrıntılar..

Mağdur ev sahibi isyanı: Kiracı kendi istemediği sürece 5 seneden önce evden çıkmıyor!

Mağdur ev sahibi, haklı gerekçeler olsa dahi kiracıların evden en az 5 seneden önce çıkmadığını resmen evlerini rehin aldıklarını söyledi. 

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Dries Mertens Maçka'da oturduğu evi satın almak istedi! Dairenin dudak uçuklatan fiyatını duyunca vazgeçti! 

Galatasaraylı futbolcu Dries Mertens, İstanbul Maçka'da oturduğu daireyi satın almak istedi fakat evin dudak uçuklatan fiyatını duyunca almaktan vazgeçti. 

evi satanın evden çıkma süresi Haberi

evi satanın evden çıkma süresi

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor.


Ancak içinde kiracısı bulunan bir ev satın alındığın durum değişiyor. Kanunen içinde kiracı varken alım yapılması ve bu eve ihitiyacın olması halinde kiracıya tahliye bildirimi yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak...