12 / 05 / 2024

evi tek düğmeyle temizleyen robot

evi tek düğmeyle temizleyen robot

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlandı....

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Evi kentsel dönüşüme giren herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanın hesabına her ay tıkır tıkır para yatacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra, kentsel dönüşüm de pek çok kişinin gündeminde yer aldı. Riskli binada oturanlar kentsel dönüşüm yardımını nasıl alacağını merak ederken, kira yardımı için nasıl başvuru yapacağını da araştırmaya başladı...

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

Demir fiyatlarına dev indirim geldi! Fiyatlar tek tek düştü! Demir fiyatları ne kadar? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün bir indirim daha geldi. Kalın ve ince demir fiyatları tek tek düştü. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Altınbaş'tan çılgın Sevgililer Günü kampanyası! Fiyatlar tek tek düştü! 6 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altınbaş'tan müjde gibi müjde! Sevgililer Günü'ne özel kampanya düzenledi. İşte ayrıntılar...

Altın bilezik fiyatları dibe çakılıyor! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları tek tek düştü!

Altın bilezik fiyatlarında son dakika gelişmeler yatırımcılar ve altın bilezik almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kurunun yükselişe geçmesi ile altın gerilemeye başladı. Peki bugün 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

CF Moto Z Force 1000 Sport UTV Traktör 30 Ekim 2022 fiyat listesi!

Tek bir düğmeyle 4x4 ve 2x4 seçim özelliği ile hem arazide hem de düz yolda kontrollü ve rahat bir şekilde sürüş yapmanızı sağlayan CF Moto Z Force 1000 Sport UTV Traktör 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor.

evi tek düğmeyle temizleyen robot Haberi

evi tek düğmeyle temizleyen robot

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli.


Birçok insan için kabus olan ev temizliği gelecekte sadece bir düğmeye basılarak tamamlanabilecek. Ünlü beyaz eşya üreticisi Electrolux tarafından düzenlenen tasarım yarışmasının galibi “Mab” ismi verilen icat oldu.


Yarışmanın birincilik ödülünü alan ve gelecekten gelmiş gibi duran temizlik makinesi, evi taradıktan sonra kirli yerleri belirliyor ve temizlenmesi için arı benzeri küçük robotları bölgeye yolluyor. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlanan cihaz, ev sahibi keyfine bakarken evin temizliğini gerçekleştiriyor.


Arılardan esinlendim


Zapata, bir çiçekten polen alan arılardan esinlendiğini belirtti. Yarışmada, yemek hazırlayan üç boyutlu yazıcı ikinci sırayı alırken, temiz havayı çeken kent duvarı üçüncülük ödülünü kazandı. Bu temizlik yöntemini evlerde kullanabilmek için ise...