08 / 05 / 2024

evim var emlak vergisi ödeyecek miyim

evim var emlak vergisi ödeyecek miyim

Emlak vergisinde bulunan sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile tek meskeni olanlar vergiden muaf tutuluyor. Bu uygulamadan yararlanıp yararlanmayacağınızı bilmiyor ve "Tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmiyor. Rekor fiyatların olduğu sektörde bir yandan da denetim konusu gündeme geldi. 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Gül Evim Emlak İnşaat Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Gül Evim Emlak İnşaat Gıda Turizm Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Kılıç tarafından kuruldu.

Satılık ve kiralık konut fiyatları en çok hangi ilde arttı? Yeni Evim kampanyası ile konut fiyatları ne kadar yükseldi?

Emlakjet emlak piyasasının nabzını tuttu. Sektörün 2022 performansına ilişkin verileri platfom, Yeni Evim kampanyasına ilişkin tüketicilerin ilgisini de araştırdı. Detayları haberimizde…

Ev fiyatlarına Yeni Evim konut kampanyası sonrası bir ev fiyatı kadar zam yaptılar! Duyanlar ‘pes’ dedi

Yeni Evim konut kampanyasıyla birlikte fırsatçılar harekete geçti. Konut fiyatları bir gecede zamlanırken emlak sektöründen tepkiler yükseldi. Artış rakamları ise herkesi şoke etti!

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Beykoz projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz Orta Çeşme projesi için düğmeye bastı. Peki Emlak Konut GYO Beykoz projesi nerede? Emlak Konut GYO Beykoz projesinde kaç konut var? İşte Emlak Konut GYO Beykoz projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Elon Musk'un "Bir evim bile yok" sözlerinin perde arkasıyla ilgili ürküten iddia! Emlak krizini işaret etmiş

TESLA CEO'su Elon Musk'un "Bir evim bile yok" sözleriyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Musk'un bu sözlerle emlak krizini işaret ettiği öne sürüldü.

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap 15 soruda tüm detaylarıyla!

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap nerede inşa ediliyor? Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap projesinde kaç konut var? Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap 15 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap 15 soruda tüm detaylarıyla...

evim var emlak vergisi ödeyecek miyim Haberi

evim var emlak vergisi ödeyecek miyim

Tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisinde bulunan sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması ile tek meskeni olanlar vergiden muaf tutuluyor. Ancak tek evi olan herkes değil, ancak geliri olmayan kimseler vergi ödemiyor.


Bu kapsamda uygulamadan yararlanıp yararlanmayacağınızı bilmiyor ve "Tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan;

1.Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

2.Emekliler

3.Hiçbir geliri olmayanlar

4.Ev hanımları

5.Şehit yakınları

6.Dul ve yetimler

7.Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyet için meskenin bulunduğu yerin belediyesine muafiyet bildiriminde bulunulması gerekiyor.


TEK MESKENİ OLAN EMEKLİLERE,DUL VE YETİMLERE AİT BİLDİRİM


Tarih:……/……/20..………BELEDİYE BAŞKANLIĞINA


Emlak Vergisi Kanunu’nun mükerrer 8’inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan

meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.


*Gelirim münhasıran aşağıda belirtilen sosyal güvenlik kurumundan aldığım aylıktan ibarettir.

*Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet...