14 / 05 / 2024

evin tapusu iki kişi üzerine olur mu

evin tapusu iki kişi üzerine olur mu

Tapu belgesi, taşınmaz mal mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Tapu belgesi, tapu müdürlüklerinde düzenleniyor. Tapu, alıcı kimse onun üzerine tescil ediliyor. Peki, ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Bir gayrimenkulün tapusu, tek bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Peki, ortak tapu nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Gaziantep'te evin tavanı çöktü: 1 ölü 2 yaralı!

Gaziantep'te tadilatta olan 2 katlı müstakil evin tavanı çöktü. Çökme sonucunda bir kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı. 

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı! 

İsrail askerleri, Batı Şeria'da bulunan Filistinlilere ait iki evin yıkımı gerçekleştirdi. 

evin tapusu iki kişi üzerine olur mu Haberi

evin tapusu iki kişi üzerine olur mu

Ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Tapu belgesi, taşınmaz mal mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Tapu belgesi, tapu müdürlüklerinde düzenleniyor. Tapu devir işlemleri de yine bu müdürlüklerde yapılıyor.


Tapu, alıcı kimse onun üzerine tescil ediliyor. Peki, ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?


Taşınmaz tapusu iki kişi üzerinde olabiliyor. Ortak tapu olarak da ifade edilen bu belgede bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu türü olarak karşımıza çıkıyor.


Örneğin, henüz evlenmemiş nişanlı çiftler, ortak kredi kullanabildikleri gibi ortak tapu da alabiliyor.


Ortak tapu kredisi

Ortak tapunun kredi işleminde bankalar kişilerin adına ayrı ayrı kredi hesabı açarlar. Ancak ipotek konutun tamamına konduğu için  kişiler birbirinin borcundan da sorumlu olurlar.


Kredi başvuru sırasında bankaların tahsis birimleri başvuran kişileri inceleyerek buna göre karar verirler....