03 / 05 / 2024

evini satanlar hangi vergiyi öder

evini satanlar hangi vergiyi öder

Gelir Vergisi Kanun esaslarına göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkulleri belli bir süre içinde elden çıkarmaları durumunda vergi ödemeleri gerekiyor. İşte evi satanlara vergi...

Geçen yıl evini satanlar dikkat! 1 Nisan'a kadar bunu yapmayana ceza var!

2023'te evini satanların 1 Nisan 2024 tarihine kadar elde ettikleri kazancı beyan etmeleri gerekiyor.  İşte o beyan ile ilgili ayrıntılar... 

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

Evini kiraya verenler dikkat! Bu paralar geri alınacak!

Evini kiraya veren pek çok kişi kira gelir vergisi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi harcamalar kira gelir vergisinden muaf oluyor? 

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Emsan çok satanlar katagorisinde beklenen indirim geldi! 10 Eylül 2022 Emsan fiyat listesi..

Evini yenileyecekler, evini sıfırdan hazırlayanlar bu haberimize mutlaka bakın. Sizin için Emsan’ın çok satanlarında geçerli olan indirimleri derledik. Yemek takımlarından tencereler, fincanlardan mutfak robotlarına her şey indirimli fiyatıyla sizi bekliyor. Sizde bu fırsatı kaçırmayın. İşte 10 Eylü

Evini satanlar dikkat! Bu vergiyi ödemeyi unutmayın!

Para dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde değer artış kazancı vergisini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın 'Gayrimenkulünü beş yıl içinde satanlar vergi ödeyecek' başlıklı yazısı...

2021'de evini satanlar dikkat! İşte vergilendirme kriterleri...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarından kazanç elde eden mülk sahiplerinin ödeyeceği verginin kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısı...

Tebernüş Kireçci soruyor: İstanbul'da son 5 yılda konut alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine "İstanbul genelinde son 5 yılda konut satın alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? Varsa hangi şirket? Hangi proje?" sorusunu yöneltti.

Bu yıl evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

2021 yılında en fazla 5 senedir sahip olduğu evini satan kimseler değer artış vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2021'de evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

Konut sigortası hangi durumları karşılamaz?

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar konut sigortasının karşılamadığı durumları merak ediyor. Konut sigortası yaptıracak kişiler, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını öğrenmek istiyor. Peki konut sigortası hangi durumları karşılamıyor?

2018'de evini satanlar ve kiraya verenler dikkat!

2018 yılında evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin ödemeleri gereken bazı vergileri bulunuyor. 1 Temmuz itibariyle başlayan kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri bu ay sonu sona erecek.

2017'de evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

2017 yılında en fazla 5 senedir sahip olduğu evini satan kimseler 2018'de değer artış vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2017'de evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

Evini satanlara çifte takip!

"Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor" diyen Maliye Bakanı Naci Ağbal kuracakları yeni birimle evini satanları takip edecelerini söyledi.

evini satanlar hangi vergiyi öder Haberi

evini satanlar hangi vergiyi öder

Evi satanlara vergi!

Gelir Vergisi Kanun esaslarına göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Bu süre içinde evini satanların değer artış kazancı vergidi ödemeleri gerekiyor.


Taşınmaz mal alım-satımı sırasında vergilendirme ile ilgili hak ve ödevlerin değerlendirilmesi açısından öncelikle dikkat edilmesi gereken husus gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği oluyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergisel sorumluluklar rehberine göre 01.01.2007 tarihinden önce iktisap edilmiş olan gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların vergilendirilmesinde dört yıllık süre esas alınıyor.


Diğer taraftan 01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazancın vergilendirilmesinde ise beş yıllık süre söz konusu oluyor.


Evi satanlara vergi hesaplama...