07 / 05 / 2024

evini satanların gelir vergisi

evini satanların gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince evini satıp kazanç elde eden kimselerin bu kazançları üzerinden vergi ödemeleri gerekli oluyor. Peki, bu yıl evini satanlara vergi var mı?

Evini satana gelir vergisi 2015!

Gayrimenkul alım satımında ticari bir amaç yoksa şahsi ihtiyacın karşılanması ya da servetin korunması amacıyla yapılıyorsa elde edilen kazanç değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. İşte evini satana gelir vergisi 2015...

ATEM Başkanı Akçam evini satanlara seslendi! Pişman olacaksınız!

Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bazı nedenlerden dolayı evini satan yatırımcılara seslendi. Şu an ev satmak karlı olsa da uzun vadede evini satanlar pişman olacak dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hibesi ve kredi desteği kaç TL? Evini dönüştürecekler şimdi bakın! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından başlatılan, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm kredi ve hibesi kaç TL? İşte  ayrıntılar...

Geçen yıl evini satanlar dikkat! 1 Nisan'a kadar bunu yapmayana ceza var!

2023'te evini satanların 1 Nisan 2024 tarihine kadar elde ettikleri kazancı beyan etmeleri gerekiyor.  İşte o beyan ile ilgili ayrıntılar... 

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

5 milyon TL’niz var, neye yatırır, en çok neden kazanırdınız! Ev, arsa, borsa,faiz…

Mevduat faizlerinin artmasıyla birçok kişi evini, arabasını satıp parasını bankada değerlendiriyor. Borsa Emiliano resmi sosyal medya hesabından 5 milyon TL’nin 32 günlük faiz getirisini paylaşarak ne yapardınız diye sordu.

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

0.79 faizle 10 yıl vade fırsatıyla evini dönüştürmeyen kalmasın! Yüzyılın Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Sağlıksız stoku yenilemek için başlatılan yüzyılın dönüşüm hamlesine ilgi oldukça yoğun. 1 hafta gibi kısa sürede kampanyaya 34 bin 425 binada, 446 bin 577 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. En çok başvuru yapan ilçe Bahçelievler olurken onu Güngören takip etti.

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

evini satanların gelir vergisi Haberi

evini satanların gelir vergisi

Ev sahipleri evini alırken nasıl bazı harç ve vergiyi ödemekle mükellef oluyorsa, evini satarken de yine bazı harç ve vergiyi ödemek durumunda kalabiliyor.

Evini satanlar, satış sırasında satıcıya düşen tapu harcı payını ödüyor. Bu harç, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Örneğin evini 300 bin TL'ye satan mal sahibi, tapuda 5 bin TL ödüyor.

Mal sahibinin yaptığı masraf sadece bununla kalmıyor. Evini satan kimseler, bazı koşullarda gelir vergisi mükellefi oluyor.

Mevcut uygulamaya göre, iktisap tarihinden itibaren evin 5 yıl içinde satılması halinde elde edilen kazanç üzerinden vergi ödemesi yapılıyor. Buna göre evi alıp, üzerinden 5 sene geçmeden sattıysanız vergi mükellefi oluyorsunuz. Vergiyi satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene içerisinde önce beyanname vererek iki eşit taksit halinde ödeyebiliyorsunuz.

Peki, bu yıl evini...