16 / 05 / 2024

evlatlık çocuğun mirasçılık durumu

evlatlık çocuğun mirasçılık durumu

Mirasbırakanın vefatı halinde terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Peki evlatlığın mirasçılık durumu nedir? İşte yanıtı..

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Ekonomik krizin vurduğu bir  çok ailenin çocuklarına yönelik yapılacak belediye kantin desteğinden binlerce çocuğun yararlandırılması amaçlanıyor.  Çocuklarına beslenme koymakta sıkıntı yaşayan ailelere neden aldıracak çalışma kapsamında öğrenciler her ay 330 TL’lik kantin desteği alacak. Peki hangi

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Volkswagen T-Cross’un eylül fiyatlarını açıkladı! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

Almanya’nın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’in SUV modeli T-Cross’un eylül ayı fiyatı açıklandı. İşte, Volkswagen T-Cross’un 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

GS Store’da Sarı Kırmızı renklere gönül verenler için Eylül fırsatları! Son gün yarın! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi

Sarı Kırmızı renklere sevdalı Galatasaray taraftarının tek adresi GS Store’un Eylül ayı kampanyası için yarın son gün. GS Store online mağazasında yer alan 64 ürün yüzde 41’e varan indirimlerle taraftarın ilgisine sunuluyor.

evlatlık çocuğun mirasçılık durumu Haberi

evlatlık çocuğun mirasçılık durumu

Evlatlığın mirasçılık durumu!

Mirasbırakanın vefatı halinde terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Doğrudan doğruya Kanun’dan doğan miras hakkına sahip olan mirasçılar, aşağıda sıralanıyor:


1. Mirasbırakanın hısımları:

a) Kan hısımları 

b) Evlatlığı ve altsoyu 

2. Mirasbırakanın Eşi 

3. Devlet 


Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre; Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, yukarıda da görüldüğü üzere onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Evlatlığın Mirasçılığı..

Evlatlık ve altsoyu, evlat edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Medeni Kanun madde 500 gereğince evlatlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam eder. 


Ancak evlat edinen ve hısımları, evlatlığa mirasçı olmazlar.


Ana ve baba..

Altsoyu bulunmayan...